Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Forza Horizon 5: Hot Wheels

  • Ontwikkelaar Playground Games
  • Eerste releasedatum 19 juli 2022
  • Platformen Pc , Xbox One , Xbox Series
  • Genre Racing
  • Gameliner score -

Drie van die: Vet harde dingen in Forza Horizon 5: Hot Wheels

Soms volstaat het tempo van een “normale” racegame gewoon niet. Soms wil je juist extra hard gaan en is een Bugatti Veyron simpelweg niet snel genoeg. Het is niet een gevoel dat mij per se snel bekruipt, maar ook ik ben af en toe op zoek naar iets extreems. Zoals je hebt kunnen lezen in de Forza Horizon 5 review, ben ik meer dan tevreden over de base game. Die base game heb ik echter inmiddels wel gezien, maar hoe fijn is het dan dat er nu een grote DLC is verschenen die gewoon net wat extremer is? De Forza Horizon 5: Hot Wheels-DLC tilt alles naar een nieuw niveau met gigantische loopings, magnetische oppervlaktes en lange waterglijbanen. Is de DLC echter je tijd waard? Dit zijn drie van die vet harde dingen in Forza Horizon 5: Hot Wheels!

Forza Horizon 5 Hot Wheels Review

Brandend rubber

Als je jezelf even moet knijpen omdat je al dacht dat Forza Horizon al lang een Hot Wheels-DLC had ontvangen, dan verklaar ik je niet voor gek. De speelgoedautootjes van Mattel hebben namelijk al eerder mogen schitteren in Forza Horizon 3. Hierdoor verdwijnt dat initiële wow-moment bij het zien van de grote oranje banen een beetje, maar deze nieuwe versie in Forza Horizon 5 is aanzienlijk beter vormgegeven dan de eerder verschenen DLC in Forza Horizon 3. De nieuwe Forza Horizon 5: Hot Wheels-DLC speelt zich niet per definitie IN Mexico af. We begeven ons namelijk op een aantal zwevende eilandjes boven Mexico. Ieder eiland is een eigen bioom die zijn eigen unieke kenmerken heeft. Het ene moment raas je langs een lavameer en het volgende moment rijd je onder een waterval door. Het verschil zit echter niet enkel in de omgeving, maar ook in het baangebruik. We kennen allemaal de iconische oranje baanonderdelen wel, maar er zijn ook veel andere kleuren aanwezig. Zo bevat het ene bioom bijvoorbeeld hobbelbanen die je alle kanten op stuiteren, de andere omgeving magnetische banen waardoor je continu om je as draait en het andere bioom weer gigantische waterglijbanen. Ieder stuk van de map is karakteristiek en eigenzinnig. Bovenal is ieder stuk van de map goed ontworpen en een genot om te verkennen.

Forza Horizon 5 Hot Wheels Review3

Hot Wheels, vet hard

Hot Wheels draait slechts om één ding, vet hard gaan. Dat hard gaan doen we in een tiental nieuwe wagens waarvan je de Baja Bone Shaker bij aanvang gratis ontvangt. Deze unieke auto’s kennen natuurlijk een kenmerkende vormgeving en zien er voornamelijk snel uit. Logischerwijs kan je ook gewoon met de auto’s uit je bestaande garage rijden, maar wie wil er nou niet in een iconisch Hot Wheels wagentje rijden? Afijn, we moeten vet hard gaan en op paardenkrachten alleen gaan we dat niet zomaar doen. Het tempo moet omhoog en daarom roetsjen we van duizelingwekkende afdalingen af en krijgen we af een toe een zetje in de rug van gigantische ventilatoren. Even met vijfhonderd kilometer per uur een looping pakken? Geen probleem! De B-klasse auto’s zijn wellicht nog wat traag voor je gevoel, maar met wat doorzettingsvermogen loopt het aantal kilometers per uur al snel op. De echte snelheidsduivel komt dus zonder meer aan zijn of haar trekken met de Forza Horizon 5: Hot Wheels-DLC.

Forza Horizon 5 Hot Wheels Review1

Verbeterde opbouw

Het grootste verschil tussen de Forza Horizon 3-DLC en deze nieuwe Forza Horizon 5: Hot Wheels-DLC is voornamelijk zichtbaar in de opbouw van de uitbreiding. Je dient namelijk flink je best te doen om toegang te krijgen tot alle events en wagens die de DLC te bieden heeft. Je start als groentje en dient een aantal events te voltooien alvorens je door mag naar de volgende divisie. Deze events en challenges komen wederom in allerlei vormen en maten, zo pop je ballonnen in de open wereld, dien je meer te weten te komen over Hot Wheels in de Hot Wheels-expedities en dien je simpelweg vet hard te gaan tegen anderen in diverse soorten races. Daarnaast kan je ook nog eens gebruikmaken van Hot Wheels-wegdekstukken in het Event Lab. De stukken wegdek klikken eenvoudig in elkaar en geven je echt dat nostalgische gevoel. Lang niet iedere baan die de community in elkaar klikt is even goed, maar soms zitten er ook echte pareltjes tussen. Zeker de moeite waard om zo nu en dan te checken dus!

Forza Horizon 5 Hot Wheels Review2

Uit de Forza Horizon 5: Hot Wheels-DLC kunnen we wel concluderen dat Hot Wheels en Forza Horizon 5 een match made in heaven zijn. De DLC is lang zat en bevat voldoende content om een langere tijd interessant te blijven. De Forza Horizon-community is nog springlevend en dat is maar goed ook. Forza Horizon 5 is namelijk een vet harde game en wordt met deze Hot Wheels DLC nog vetter en nog harder!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?