Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Event: The Godfather II

Geplaatst: 13 april 2009 20:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Vrijdag, 3 april. Don Sander en ik, Don Wouter komen aan bij Jazzcafé Het Geveltje. Wij representeren Gameliner bij het perssevent van The Godfather II. De reden waarom we daar zijn is simpel. The Godfather II lijkt erg op de manier waarop wij als Don handelen. Er waren ook andere Dons aanwezig en de Don van Electronic Arts bracht ons naar een speciaal ingerichte casinoruimte. Er was ook een speelbare versie van The Godfather II aanwezig. We praatten een beetje met enkele concullega's. Zij hebben het familiebedrijf goed in handen, maar niet zo goed als wij.

Toen iedereen er was, kon het pokeren en roulette beginnen en Don Sander en ik waagden onze kansen aan de roulettetafel. Wij lagen er al snel uit en na een tijdje lagen ook onze concurrenten eruit. Iedereen had verloren van de roulettetafel. Ik wist wat die man bij de tafel in zijn bed zou vinden, de avond erna.

Vervolgens was het tijd om de game eens uit te proberen. Wij begrepen dat je in The Godfather II met geweld verscheidene bedrijven kan overnemen en in jouw voordeel kan laten werken. Dit soort praktijken kennen wij als Don natuurlijk al te goed. Wij maken nooit zelf onze handen vuil. Dat laten we ook andere mensen doen. Dit is ook mogelijk in de game. Het richten in de game werkt erg goed. We zijn alleen nog niet onder de indruk van het handgemeen. Dit had wel beter uitgewerkt kunnen worden. Ook de graphics in de game zijn niet meer van deze tijd. Toen we in de jaren '50 in auto's reden, zagen die er een stuk mooier uit. Ik werd nog aangenaam verrast door Gamekings. Ze hebben mij geïnterviewd en vroegen wat ik van de stand van zaken vond bij The Godfather II. Zal ik de eerste Gameliner-Don worden die op televisie komt?

The Godfather II verdient een goede kans. Het is een van de beter simulaties van hoe wij handelen als Don. Electronic Arts is voortaan bij mijn familiediner uitgenodigd.

Lees meer