Feature: De 25 beste games van 2011: 10 t/m 6

Geplaatst: 30 december 2011 11:50
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is bijna zover: morgen onthullen we de top vijf van deze lijst en daarmee ook de game die volgens ons de beste van het jaar is. Vandaag duiken we de top tien in, om daar de games op plek tien tot en met zes te bekijken.

Het tweede deel van Dead Space gaat verder waar het eerste deel eindigde. Je kruipt opnieuw in de huid van Isaac Clarke, die naar de ruimte wordt gestuurd om daar een ruimteschip in nood te repareren. Het blijkt dat hij in een gruwelijke nachtmerrie terecht is gekomen, en Isaac moet er alles aan doen om die te overwinnen. Het tweede deel voldeed precies aan de wensen van onze redacteur Peter. De game is nog langer, vloeiender, bevat meer horror, is bruter en staat garant voor nog meer naarheid dan het eerste deel.

Als de ontwikkelaar achter een game 'Epic' in zijn naam heeft, dan moet het toch raar lopen of de titels die ze uitbrengen zijn van een episch hoog niveau. En omdat Gears of War 3 het derde en laatste deel uit de serie is, heb je de beschikking over de beste wapens, de bruutste excecution moves en de mooiste graphics. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle (over-the-top) actie die de game huisvest. Een mooie negende plek dus voor Cliff Bleszinski en consorte.

Forza 4 is zo realistisch dat je het rubber van de banden kunt ruiken. Deze racegame is een must-have voor alle raceliefhebbers onder ons. Mocht je Gran Turismo 5 helemaal zat zijn en bereidt zijn een Xbox 360 aan te schaffen als je die nog niet hebt, dan is Forza 4 daar wel een erg goede reden voor. De game rijdt lekker soepel en biedt voldoende uitdaging. Ook als je eens even niet serieus rondjes wilt rijden biedt de game veel diepgang.

Volgens Robbert was Deus Ex dit jaar één van de games waar alles bijna perfect was. Het is dan ook niet gek dat deze topper van Eidos Interactive de zevende plek in de top 25 in bezit heeft genomen. In Deus Ex draait het om keuzes maken, keuzes die er uiteindelijk voor zorgen dat iedere gamer een andere ervaring heeft tijdens het spelen. Een keertje opnieuw beginnen na de eerste keer uitspelen is dan ook helemaal geen gek idee.

Tja, FIFA, wat moet je er nog over zeggen. Electronic Arts heeft een aantal jaren terug de kroon van de voetbalgames opgeëist, en deze ook met FIFA 12 niet vergooid aan de concurrentie. Het nieuwe verdedigingssysteem valt niet bij iedereen in goede aarde, al gaat het er vooral om dat je even door moet zetten om vervolgens niet anders meer te willen. Voor een goed potje voetbal tegen je vrienden zit je dit jaar goed met deze titel!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer