Feature: De 25 beste games van 2011: 15 t/m 11

Vandaag bekijken we eerst nog de nummers vijftien tot en met elf uit de top 25 van games van 2011, voordat we morgen met veel geweld de top tien binnenstormen. Ondanks dat deze titels de eerste tien helaas niet hebben gehaald, zijn het nog steeds games om je vingers bij af te likken. Stuk voor stuk titels die je eigenlijk gespeeld moet hebben dit jaar.

onbekend

Nederland heeft een oppervlakte van 41.526 km² en past ongeveer 230 keer in Amerika. Hoe klein ons kikkerlandje ook mag zijn, we hebben wel een ontwikkelstudio in onze hoofdstad Amsterdam gevestigd. Deze studio opereert onder de naam genaamd Guerrilla Games en is verantwoordelijk voor de Killzone-serie, waaronder ook Killzone 3. De vijanden komen weer, net als in de vorige delen, in hordes tegelijk van alle kanten op je af. Deze keer ook uit de lucht, maar zelf blijf je ook niet met beiden benen op de grond.

onbekend

onbekend

Sommige dingen zijn zeker in het leven: iedereen gaat een keer dood en elk jaar komt er een nieuwe Call of Duty-game op de markt. Dit jaar was het de beurt aan het derde deel in de Modern Warfare-reeks om zich op te werken naar de top van de verkooplijsten. Dat is zeker gelukt en we hebben er weer een topper bij, zeker op het gebied van de multiplayer-shooters. Modern Warfare 3 is een game die iedere liefhebber van shooters het hele volgende jaar kan spelen. Inderdaad, totdat men eind 2012 met de volgende game in de reeks aan komt zetten.

onbekend

onbekend

Met Revelations is Ubisoft aangekomen bij het slotstuk van de Ezio-trilogie, die een aantal jaren geleden met Assassin's Creed 2 is ingezet. Nog eenmaal mag de inmiddels vijftigjarige huurmoordenaar zijn kunsten vertonen door over de daken te springen, via zip-lines van hoog- naar laaggelegen gebied te manoeuvreren en met behulp van zijn hidden blades de tegenstander geruisloos uit te schakelen. Verder worden alle gaten in het achtergrondverhaal opgevuld, zodat Revelations echt als een waardige afsluiter van het Ezio-verhaal kan worden gezien.

onbekend

onbekend

Heb je een hekel aan je zusje, broertje of misschien wel iemand uit je klas en had je maar al te graag zijn of haar hoofd eraf willen rukken? Nou, dat raden we je natuurlijk ten strengste af. In de game Mortal Kombat kan dit allemaal wel. Nadat uitgever Midway kopje onder was gegaan, werd de serie in de uitverkoop gedaan en even later gekocht door Warner Bros. Interactive. De game kreeg daarmee zijn brute bloeddorstigheid terug. Hoewel het spel niet veel vernieuwing heeft, is het voor de echte fan toch verplichte kost.

onbekend

onbekend

The Legend of Zelda: Ocarina of Time is een game die oorspronkelijk uitkwam voor de Nintendo 64 en wordt gezien als één van de beste games ooit gemaakt. Dit jaar is er een remake in 3D van verschenen op de Nintendo 3DS. Een leuke game voor oudgedienden, maar ook iedereen die nog nooit in z'n leven een Zelda-titel heeft aangeraakt kan er prima mee uit de voeten. Of nou ja, handen dan...

onbekend

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?