Feature: Mario Kart 8 - DLC Pack 1

Geplaatst: 22 november 2014 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Geen enkele triple-A-titel kan tegenwoordig meer zonder DLC. We worden er mee doodgegooid, wat natuurlijk een goed iets kan zijn, maar meestal zit er echter een addertje onder het gras. Er worden bijvoorbeeld grote stukken uit games gehaald die later als DLC worden uitgebracht. Of wat te denken van DLC's die je al vanaf de release van de game kan downloaden. En dan heeft bijna elke game ook nog eens een season pass waarvoor je nog eens dertig á vijftig euro mag gaan neerleggen. Nintendo heeft dat met Mario Kart 8 wat slimmer gedaan en is pas na de release van de game begonnen met het ontwikkelen van DLC. Nu, bijna een half jaar later, is de eerste DLC-pack dan eindelijk verschenen. In dit artikel zal ik vertellen wat deze DLC-pack allemaal bevat en vertel ik je mijn bevindingen.

New challengers

Deze DLC-pack bevat drie 'nieuwe' racers. Twee van deze racers zijn niet echt nieuw, namelijk Tanuki-Mario en Kat-Peach. Mario en Peach zaten namelijk al in de game, zelfs in meerdere vormen. Zo heb je een Metalen/Rozegouden versie, een babyversie en natuurlijk de normale versie. Nu kunnen we dus met deze twee karakters in een ander kostuum spelen. Het echt nieuwe personage in deze DLC is Link, die we natuurlijk kennen van The Legend of Zelda. Dit is voor het eerst dat we een karakter buiten het Mario-universum in een Mario Kart-game zien. Verder krijg je nog acht verschillende kleuren voor Yoshi en Shy Guy wanneer je de DLC-bundel koopt met beide DLC-packs, waarvan de tweede DLC in mei 2015 zal verschijnen.

Ook geeft de DLC vier nieuwe voertuigen tot je beschikking, waaronder de Blue Falcon die gebaseerd is op de F-Zero-reeks en de Triforcer. Deze laatste is een motor die doet denken aan het paard van Link, maar dan van metaal en met een Hyrule-schild erop.

Scheuren maar!

Nieuwe personages en voertuigen zijn leuk en aardig, maar het draait bij deze DLC natuurlijk vooral om de tracks. Je krijgt met deze DLC twee nieuwe bekers tot je beschikking, namelijk de Eierbeker en de Triforce-beker. Elke beker bestaat (zoals altijd) uit vier tracks, dus heb je in totaal acht nieuwe tracks. Voor een DLC is dat erg netjes, want je krijgt gewoon een kwart van het totaal aantal tracks in de standaardgame erbij. Drie van de tracks zijn echter remakes van oudere banen, namelijk Yoshi's Circuit van de GameCube, Wario's Goudmijn van de Wii en de Regenboogbaan van de SNES. Deze tracks zijn wel helemaal opnieuw gebouwd en zien er daardoor ontzettend goed uit. De andere vijf banen zijn wel helemaal nieuw en zijn onder andere gebaseerd op Excitebike, F-Zero en natuurlijk The Legend of Zelda, want Link moet wel in zijn vertrouwde omgeving kunnen scheuren. Bij deze track heeft de ontwikkelaar nog wat grappige wijzigingen gedaan ten opzichte van de andere tracks. Zo verzamel je in deze track geen muntjes, maar Rupees. Daarnaast hoor je bij scrollen tussen de items wanneer je een item oppakt hetzelfde deuntje als wanneer je een schatkist in een Zelda-game opent.

Qua muziek zit het met deze DLC ook weer goed. Ongeveer de helft van de tracks heeft weer live opgenomen muziek, wat weer heerlijk klinkt. Vooral de muziek van The Legend of Zelda is erg lekker, zoals je in deze video kunt horen. Van mij mag voortaan alle muziek wel live opgenomen zijn, dat zou deze DLC nog beter hebben gemaakt.

Conclusie

Nintendo heeft met de eerste DLC-pack voor Mario Kart 8 laten zien hoe DLC moet zijn. Je krijgt een kwart aan tracks extra voor maar € 8, en zo hoort het ook. Daarnaast bètaal je maar € 12 wanneer je de DLC-bundel koopt. Iedere Mario Kart 8-bezitter moet deze bundel eigenlijk kopen, want dat is geen geld voor een halve game aan content. Ik heb me in ieder geval uitstekend weten te vermaken met deze eerste DLC-pack en ben nu al benieuwd naar de andere DLC die in mei 2015 zal verschijnen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario Kart 8

Series

Mario Kart

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U

Releasedatum

30 mei 2014

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Beste game van 2014

Lees meer