Gamescom: Mario Kart 8 - DLC Pack 2 en 200 cc-klasse

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Justin ging in november vorig jaar aan de slag met de eerste DLC Pack voor Mario Kart 8. Je kreeg voor acht euro een kwart aan nieuwe tracks erbij, nieuwe personages en heleboel nieuwe voertuigen die je kon vrijspelen. Nintendo kwam afgelopen week met een tweede pack voor opnieuw acht euro. Diegenen die beide pakketten willen hebben, kunnen voor een luttele twaalf euro beide pakketten aanschaffen in de Nintendo eShop. Afijn, met deze nieuwe pack ben ik afgelopen week aan de slag gegaan, en dat is nog niet alles. Diegenen die alle tracks, althans in de 150 cc-klasse, op gold hebben gehaald, kunnen nu met de 200 cc-klasse aan de slag. Dit is voor het eerst in het bestaan van de Mario Kart-serie, en dat helemaal gratis. Het is duidelijk dat Nintendo de levenscyclus van Mario Kart 8 daarmee flink wil rekken.

Nieuwe challengers

Nintendo heeft weer drie nieuwe racers toegevoegd aan Mario Kart 8. Persoonlijk voegen ze niet bijster veel toe. Net als de eerste pack, worden er nu ook weer personages aangevuld die niks met het Mario-universum te maken hebben aan deze klassieke racer. De eerste niet-Mario-universum-personage is de Villager uit Animal Crossing en de tweede personage is Isabelle uit deze zelfde serie. Ook maken we kennis met Dry Bowser. Naast twee personages uit deze vrolijke dorp, krijg je ook een track gebaseerd op deze serie. Deze tweede pack kent ook vier nieuwe voertuigen (Bone Rattler, City Ripper, Streetle en P-Wing) en acht nieuwe tracks. En of dat niet genoeg is, brengt het spel liefst negen nieuwe outfits mee voor je Mii, die je met verschillende amiibo kunt unlocken.

Prachtige tracks

De DLC Pack 2 telt maar liefst acht nieuwe tracks zoals gezegd. De tracks zien er ontzettend mooi uit en er is met zorg aan gewerkt door Nintendo. We hebben in een nieuwsitem al eens stilgestaan bij vier van deze tracks. Persoonlijk vond ik de Wild Wood Track het mooist. Zoveel detail in de track dat je soms ogen te kort kwam, en dat voor een racegame. Je rijdt op en neer door een reusachtige boom bewoond door Toad en Shy Guys. Er zit ook één track gebaseerd op de Animal Crossing-serie in de tweede DLC-pack van Mario Kart 8. Elke keer wanneer je op deze track rijdt, verandert het jaargetij. De track is in vier seizoenen te rijden: de zomer, winter, herfst en in de lente.

200 cc-klasse-update

Naast een DLC-pack kun je ook gratis een nieuwe klasse downloaden. Voor het eerst in het bestaan van Mario Kart is er een nieuwe klasse toegevoegd. Alleen voor diegene die alles op gold heeft gehaald in de 150 cc-klasse. De 150 cc-klasse is al behoorlijk lastig, dat weten de fanatiekelingen van dit spel. Maar heb je eenmaal alles gehaald, dan is de uitdaging wel over. De levensduur van de game wordt door deze update gigantisch opgekrikt, en dat zonder dat je er een stuiver voor hoeft te bètalen. Het is een leuk gebaar van Nintendo, die daarmee fans van de serie beloont voor hun loyaliteit. De 200 cc-klasse is behoorlijk lastig, je zult voor het eerst op de rem moeten trappen, die je eerder nooit gebruikte, om niet met een hoge snelheid tegen de muren aan te klappen of van de baan te vliegen om vervolgens je verzamelde munten te verliezen. Je zult twee keer moeten nadenken over welke banden je onder je kart zet.

Eindoordeel

Sommige gamers waren blij dat Nintendo niet meedeed aan DLC. bètalen voor content die eigenlijk allang in de game hadden moeten zitten. Toch doet Nintendo mee aan deze trend, wat niet door iedereen als positief wordt ervaren. Je moet het denk ik zelf ervaren om het nut ervan te begrijpen. De hoeveelheid tracks zien er uitmuntend uit, de personages zijn verrassend en de voertuigen maken het helemaal af, en dat voor acht euro. Deze DLC voegt, net als de eerste DLC-pack, een heleboel toe aan Mario Kart 8, waardoor het spel net even langer leuk blijft. Als kers op de taart komt Nintendo voor de loyale fans met een gratis update waarin je aan de slag kunt met de 200 cc-klasse als je alles op gold hebt gehaald in de 150 cc-klasse. In mijn optiek heb je het dan als bedrijf goed begrepen hoe je DLC toepast in een game.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario Kart 8

Series

Mario Kart

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U

Releasedatum

30 mei 2014

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Beste game van 2014

Lees meer