Red Dead Redemption

  • Ontwikkelaar Rockstar San Diego
  • Eerste releasedatum 21 mei 2010
  • Platformen Xbox 360 , PlayStation 3
  • Genre Actie , Open-World
  • Gameliner score

Feature: Red Dead Redemption: de wapens

Afgelopen week kon je al het een en ander lezen over de game Red Dead Redemption in de preview. Aangezien die preview nog veel langer had kunnen zijn door alle content die Red Dead Redemption zal gaan bieden, kun je de komende tijd nog wat extra specials verwachten die wat dieper ingaan op bepaalde elementen van de game. We beginnen met de verschillende wapens die je tot je beschikking hebt in deze Wild West ervaring.

Verwacht geen high-tech wapens in Red Dead Redemption, aangezien de game zich enkele jaren voor de Eerste Wereldoorlog afspeelt. Deze periode werd wel gekenmerkt door grote vooruitgangen op veel gebieden, waaronder dat van het wapentuig. De traditionele lasso en het werpmes bleven wel bestaan, maar deze werden aangevuld door andere wapens, zoals pistolen, shotguns en zelfs de eerste versies van machinegeweren. Al deze oude en nieuwe wapens heb jij, John Marston, tot je beschikking tijdens het spelen van de game. Bereid je er alvast maar op voor!

Cattleman Revolver & Mauser Pistol
Deze wapens maken deel uit van de eerste groep vuurwapens in de geschiedenis, maar dat betekent niet dat deze stukjes ijzer minder gevaarlijk zijn dan andere knallers. De twee wapens zijn natuurlijk veelvoorkomende items in cowboyfilms en -games en zouden dan ook eigenlijk deel uit moeten maken van je basis. Deze stukjes techniek zijn de voorloper van de 'single shot pistols'. Dat deze pistolen populair waren en goed werkten hebben we in de loop der jaren ervaren. De revolver wordt zelfs nu nog - al is het natuurlijk in een wat modernere vorm - gebruikt door bijvoorbeeld onze politie.

Repeater Carbine
De Repeater Carbine mag dan een oud model zijn, de combinatie van afstand en vuurkracht is uniek en natuurlijk ook vrij dodelijk. Het voordeel is dat je dit wapen op zowel de korte als lange afstand kunt gebruiken en dat het ook te paard van pas kan komen. Niet alleen stoere cowboys zijn geboren voor dit handige dingetje, ook veel boeren hebben de kracht ervan ontdekt. Zo'n geweer als deze komt natuurlijk goed van pas als die bandieten je met zorg gezaaide veld weer eens komen verzieken. De volgende keer dat ze langs willen komen zullen ze zich wel twee keer bedenken.

Machine Guns
Ten tijde van Red Dead Redemption werden ook de eerste machinegeweren uitgevonden. Deze blaffers bleken goud waard te zijn als het ging om hun effectiviteit. Door de vele kogels die dit wapen per seconde uitsproeit (aangedreven door triggers of een draaimechanisme) worden je tegenstanders in een rap tempo omver gemaaid. Helaas is het geen wapen om even in je broekzak mee te nemen, maar hij is wel verrekte handig op bijvoorbeeld een paard en wagen. Ook het verdedigen van dorpjes is vele malen effectiever met behulp van machinegeweren.

Sawed-off Shotgun
Het handige van deze shotgun is dat hij vrij klein is en dus makkelijk in het gebruik. Vooral voor close distance combat is dit je beste vriend in het zware leven van het Wilde Westen. De parel op de kroon is dat de shotgun dubbelloops is, wat inhoudt dat je twee kogels tegelijk af kunt vuren door de trigger van je controller twee keer snel achter elkaar in te drukken.

Sniper Rifle
In tegenstelling tot de eerder genoemde shotgun is de sniper handig als je vijanden die denken op een grote en onbereikbare afstand te zitten naar het hiernamaals wil sturen. Deze wapens werden voor het eerst grootschalig gebruikt in de Amerikaanse Burgeroorlog en zijn sindsdien mateloos populair.

Throwing Knife & Lasso
Naast al dit modernere wapengerei zijn er natuurlijk ook nog de gouwe ouwe. Eén daarvan is het werpmes. Hoewel het vrij moeilijk is om de gooitechniek goed onder de knie te krijgen, zijn werpmessen uiterst effectief om vijanden zonder veel commotie te doden. Want ja, wie hoort het nu als je die gluiperd van een dief van een afstandje een mes in zijn keel werpt?

De rest
Naast deze toffe wapens bestaan er nog vele andere soorten wapens, zoals een eerste versie van de Molotov Cocktail, dynamiet dat je onder nietsvermoedende koetsen kunt werpen en natuurlijk al de ammo die je nodig hebt om de perfecte moord mee te plegen. Er is in ieder geval genoeg om mee te spelen als Red Dead Redemption eenmaal in de winkels ligt, en jij weet nu in ieder geval alvast welke wapens je kunt gaan gebruiken.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?