Red Dead Redemption en Undead Nightmare komen naar pc

-

De kogel is eindelijk door de kerk! Rockstar Games laat weten dat Red Dead Redemption en diens uitbreiding Undead Nightmare onderweg zijn naar de pc.

De geruchtenmolen draait al een aantal jaar rond als we het hebben over de western actiegame Red Dead Redemption. De pc-release is nu eindelijk officieel en men kan eind deze maand terugkeren naar New Austin. De port wordt ontwikkeld samen met Double Eleven en bezit moderne pc-features. Zo kan de game worden afgespeeld in een 4K-resolutie, ondersteunt het 144hz-schermen, kent het HDR10 en Ultrawide (zowel 21:9 als 32:9) support en - niet geheel onbelangrijk - de actiegame kan worden gespeeld met volledige muis en toetsenbord functionaliteiten. Daarnaast kunnen fanatieke pc-spelers gebruikmaken van NVIDIA DLSS 3.7 en AMD FSR 3.0 upscaling technologieën. Overigens is het niet alleen de main campaign van Red Dead Redemption waarmee spelers aan de slag kunnen. Ook de zombie-uitbreiding Undead Nightmare is beschikbaar voor een aankoop. De pc-versie van zowel de main game als de DLC komen te verschijnen op de Rockstar Store, Steam en Epic Games Store.

Check hier onze terugblik van Red Dead Redemption.

Red Dead Redemption is vanaf 29 oktober beschikbaar op de pc. De actiegame kwam vorig jaar uit op de PS4 en Nintendo Switch. De Xbox-versie is backward compatible en dus al flink wat jaartjes beschikbaar.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption

Ontwikkelaar:

Rockstar San Diego

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

21 mei 2010

Gameliner Awards:

Beste game van 2010

Reviewscore:

Platforms:

PC
X360
PS3
PS4
NSW
Reacties
Avatar Mr.Alex
Mr.Alex

vandaag om 19:57

Wat mij betreft 100 jaar te laat. Jammer.

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord