'Prijs Red Dead Redemption op Switch is accuraat'

Geplaatst: 9 augustus 2023 10:00
Aangepast: 9 augustus 2023 10:24
-

Vijftig euro vragen voor een dertien jaar oude game die op andere platforms bijna de helft kost. Volgens sommigen grenst het bijna aan oplichterij, maar volgens Take-Two CEO Strauss Zelnick - die eerder ook al in de bres sprong om €70 voor next-gen games te verdedigen - is zo'n prijskaartje in het geval van Red Dead Redemption heel normaal.

Sowieso was de aankondiging van de uitgever om het in 2010 verschenen Red Dead Redemption naar de Nintendo Switch en PlayStation 4 te porten al enigszins discutabel te noemen. Ergens had men nog hoop dat Take-Two de befaamde game behoorlijk de sporen ging geven door met een remake of re-remaster ten tonele te verschijnen, maar het blijft bij een port van het bestaande. Maar om die 'oude' game dan vervolgens weer voor de volle mep te verkopen, dat riep stiekem meer vraagtekens op.

Red Dead Redemption 1 Remaster1

Zo ook bij IGN, die meneer Zelnick vroegen waarom dat prijskaartje vijftig euro weergeeft, terwijl Red Dead Redemption op de Xbox slechts dertig piek kost en middels backwards compatibility nog steeds speelbaar is op de Xbox One. Daarop gaf Strauss een vrij bondig antwoord:

“That’s just what we believe is the commercially accurate price for it”

Take-Two's financiële topfunctionaris Hannah Sage voegde daar nog aan toe dat je voor die vijftig piek wel Undead Nightmare erbij krijgt, welke normaal ook nog eens een tientje kost. Dus ja, als je het zo bekijkt scheelt het nog maar een tientje. Plus, Double Eleven Studios heeft er ook gewoon de nodige tijd in moeten steken.

Wat vind jij ervan? Ben jij bereid om vijftig piek neer te leggen voor een Switch of PS4 versie van Red Dead Redemption of vind je Take-Two maar een boevenbende? Laat het weten in de comments. Wie weet leest Strauss Zelnick ze wel.

Bron: IGN
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption

Ontwikkelaar:

Rockstar San Diego

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

21 mei 2010

Beste game van 2010

Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord