Check hier alle The Game Awards 2023 content

Gameliner Awards: Stem op de beste game van 2011

De afgelopen drie weken heb je uit zeven verschillende categorieën je favoriete game kunnen kiezen. We hebben besloten om alleen de eerste uit elke categorie door te laten gaan om kans te maken op de titel 'beste game van 2011'. De stembussen sluiten op 31 december om 0:00 uur. Daarna gaan we de grote winnaar van de Gameliner Awards 2011 bekend maken. In januari gaan we bij de uitgevers langs om de trofeeën persoonlijk te overhandigen. Met je stem op één van de zeven games hierboven maak je kans op dikke vette prijzen. Benieuwd wat je allemaal kunt winnen? Bekijk dan onze prijzenvideo.

L.A. Noire

De console-versie van deze game is al een tijdje geleden verschenen en sinds kort kunnen ook pc-gamers met de game aan de slag. Dan moet er iets goed zijn aan de game, en dat is ook zo. Rockstar Games heeft zijn magische saus over de game geschonken en het resultaat mag er zijn. Nog nooit had een game zo'n echte gezichtsanimaties, deze geloofwaardigheid en het verhaal waar een roman-schrijver jaloers van wordt. Oftewel: een game die nog vaak genoemd zal worden, al komt het alleen al door het nieuwe genre wat deze game heeft aangeslagen.

Mortal Kombat

Na een flinke tijd van de wereldkaart te zijn geweest, is Mortal Kombat terug met misschien wel één van de beste delen uit de serie. De ontwikkelaar heeft de draad weer helemaal te pakken en weet dit ook helemaal te bewijzen. Wij als redactie weten dat Rens een diehard fan is van deze serie, dus hij was helemaal blij toen hij hoorde dat Mortal Kombat als nominatie was geselecteerd. En terecht, aldus Rens!

Anno 2070

Ubisoft komt wederom met een Anno-game op de proppen. Dit keer reis je niet terug in de tijd, maar zet je je tijdmachine vooruit en reis je af naar het jaar 2070, de toekomst dus. Je bouwt je eigen beschaving op, je beïnvloed je eigen economie, zet een defensie op en bouwt je eigen Utopia, zelfs onder water. De game heeft volgens Koen geen enkel minpunt, behalve dat het heel wat uren van zijn tijd gesnoept heeft. Wij waren het met hem eens, daarom deze nominatie voor Anno 2070.

FIFA 12

Een voetbalgame met ballen. Wij hoeven jullie vast niet te vertellen waarom de game bij deze nominaties staat. We kregen een symbolische kogel vanuit Leeuwaren op de deurmat. De kogel was afkomstig van iemand die met de letter K begint en eindigt met evin. Hij vroeg ons of FIFA 12 alsjeblieft in de nominaties mocht. Als je op deze manier je zin probeert te krijgen, verdien je sowieso een nominatie.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Mensen, katten, trollen, mammoeten, vleermuizen en natuurlijk draken. Dat zijn nog maar een paar wezens die je in de uitgetrokken wereld van Skyrim zult tegenkomen. Maar ook al deze wezens zijn in uiterste details uitgewerkt, compleet uniek vormgegeven en wild losgelaten in de wereld die jij zult betreden als gevangene. Dat is namelijk je reden dat je in deze wereld gevangen zit. En als je er eenmaal in zit, wil je nooit meer terug.

Uncharted 3: Drake's Deception

Als we deze game niet hadden genomineerd, dan had ik waarschijnlijk niet één of twee kogels in onze brievenbus aangetroffen, maar zoveel dat ik er werkelijk een heel magazijn mee zou kunnen vullen. De game verdient een absolute plek in de categorie actie en avontuur. De game is niet alleen grafisch fenomenaal. Ook de gameplay is van ongekende kwaliteiten. Wat moeten we er verder nog aan toevoegen, behalve dat de game het dubbel en dwars heeft verdiend.

Battlefield 3

We keken er allemaal naar uit alsof het onze trouwdag was. Deze game werd misschien een beetje teveel gehyped maar resultaten waren er zeker. Of we er allemaal tevreden over waren? Nee, dat niet. Hij zag er fenomenaal uit en er was genoeg content. Jammer genoeg was de AI in Battlefield 3 niet geweldig. Gelukkig had de game een verhaal om u tegen te zeggen. Mede daardoor heeft hij een nominatie gekregen.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?