Gamescom: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Geplaatst: 10 januari 2013 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

2012 is een beetje een wat minder jaartje geweest qua gaming voor mij. Dan bedoel ik niet alleen qua tijd voor actueel te kunnen gamen, maar ook qua wat er is verschenen aan games. De game waar ik het meest naar uit heb gekeken afgelopen jaar, Mass Effect 3, was een goeie game, maar voor mij persoonlijk een schim van hoe briljant de serie begon met deel 1.

Wat er ons allemaal aan games te wachten staat in 2013, moet het wel een succesjaar worden. Het zijn te veel titels om op te noemen, maar gelukkig hebben mijn redactieleden over het algemeen ook een goeie smaak. Zeker weten wat goed of slecht gaat zijn weten we toch nooit, dus zullen er ook in 2013 (zoals elk jaar) een aantal geheel onverwachte juweeltjes verschijnen, alsmede een paar bijzonder onaangename teleurstellingen. Want zoals Tedje van Es altijd zegt: je ken nie wete! Bij deze mijn drie centen:

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is een JRPG van Level-5 in samenwerking met animatiestudio Ghibli. Zelfs als deze game ruk wordt om te spelen, gaat het er zo mooi uitzien dat dit waarschijnlijk niet eens uitmaakt. Persoonlijk hoop ik vooral dat het verhaal ook van Ghibli-niveau is, zolang het wel meer upbeat wordt dan hun zeer mooie, maar zeer deprimerende Grave Of The Fireflies. Anders hebben ze een mooie zelfmoord-generator gecreërd bij Level-5, maar het ziet er juist naar uit dat het meer een funfeest wordt, iets waar Ghibli ook goed in is.

Dead Space 3

Deeltje 1 en 2 van de serie behoren tot mijn favoriete games aller tijden, dus ik kijk zo sterk uit naar Dead Space 3 dat net als bij Mass Effect 3 ik wellicht te kritisch ga zijn. De gameplay die ik tot nu toe heb gezien is niet bepaald veelbelovend helaas. Lompe actie-shooters zijn er in overschot, grimmige horror-survival-games bepaald niet. De Silent Hill-franchise weet zijn hoofd nog net boven water te houden (ironisch genoeg heet het laatste deel Downpour), maar verder lijkt het wel alsof survival-horror games passé zijn. Vurig is daarom mijn hoop dat Dead Space 3 niet een Gears Of War-imitatie is geworden.

Aliens: Colonial Marines

Op de DS is al een MetroidVania-stijl prequel verschenen van deze titel die zich tussen de eerste en tweede Alien-films afspeelt, genaamd Aliens: Infestation, welke een absolute aanrader is. Aliens: Colonial Marines geldt als een canon-verhaal tussen de tweede en derde Alien-films. Dit gaat een geniaal uitgewerkt nieuw verhaal van een jeugdsentiment worden om te spelen met nat gehuilde controller van euforische grimheid. Althans, laat ik dat als Alien-filmfan hopen.

Lees meer