Geeklist: SEA Games 2019, The Game Awards en PAX Unplugged - december 2019

We zijn alweer aangekomen bij de laatste maand van 2019. In november hebben we van heel veel verschillende evenementen mogen genieten en deze maand is dat niet anders. Zo sluiten we dit jaar af met onder andere eSports op de Southeast Asian Games 2019, kunnen we weer kijken naar The Game Awards en kunnen tabletop-fanaten hun ogen uitkijken tijdens PAX Unplugged.

Esports

Vorige maand hebben we van heel veel eSports kunnen genieten. Zo waren er meerdere Dreamhack-evenementen en konden we ook heel wat eSports zien tijdens BlizzCon 2019. Tijdens de feestmaand hoef je je echter niet te vervelen. Er valt ook deze maand genoeg te zien op het gebied van competitief gamen.

  • 4 december Formula 1 New Balance Esports Pro Series: Grand Final. Waar in december de laatste race van het echte Formule 1-seizoen wordt gereden, komt ook de competitie van de F1-game tot een einde. De beste online racers nemen het tegen elkaar op in F1 2018.
  • 5-10 december 2019 Southeast Asian Games. Het tweejaarlijkse sportevenement van Zuidoost-Azië heeft dit jaar voor het eerst een echte eSports-competitie. Tijdens de laatste zes dagen van het evenement strijden acht teams uit acht verschillende landen om een gouden plak in een officieel door het Internationaal Olympisch Comité erkende Arena of Valor-wedstrijd.
  • 6-8 december ESL Pro League Season 10 Finals. De grote finale van het tiende seizoen van de ESL Pro League van CS:GO. Deze finale wordt gehouden in Odense, Denemarken en heeft een prijzenpot van maar liefst 600.000 euro.
  • 12-14 december BLAST Pro Series: Global Final 2019. De CS:GO BLAST Pro Series komt tot een knallend einde tijdens de finale in Bahrein.
  • 13-15 december Capcom Cup 2019. Fans van fightinggames kunnen deze maand zien hoe de 32 beste Street Fighter V: Arcade Edition-spelers het tegen elkaar opnemen in de strijd om het wereldkampioenschap.
  • 13-15 december Dreamhack Sevilla. Dreamhack maakt een tweede stop in Spanje. Tijdens Dreamhack Sevilla kun je genieten van verschillende eSports-wedstrijden van onder andere CS:GO, League of Legends, Fortnite en PUBG.

Gaming

Ook qua gaming-evenementen zaten we vorige maand niet verkeerd. Zo konden we natuurlijk ook heel wat nieuwe toffe aankondigingen zien tijdens BlizzCon, maar konden we ook genieten van de X019-presentatie van Microsoft.

  • 02 december Apple Special Event: December 2019. Apple gaat een speciale Keynote houden die geheel in het teken staat van apps en games. Wellicht wordt er ook meer over Apple Arcade en nieuwe gaming-mogelijkheden voor Apple-apparaten aangekondigd.
  • 13 december The Game Awards 2019. Het is weer tijd voor de jaarlijkse Game Awards met Geoff Keighley. Verwacht ook dit jaar weer flink wat aankondigingen en ook nog een optreden van Green Day.

Geekery

Voor niet-gamegerelateerde evenementen was het vorige maand ook zeker een goede maand. Zo was er weer een editie van Dutch Comic Con en konden bordspelfanaten lekker aan de slag op het Spellenspektakel. Ook deze maand staat er iets spannends op de planning voor tabletop-fans.

  • 6-8 december PAX Unplugged. Een van de vele PAX-evenementen, maar dan gericht op tabletop-games.
  • 7-8 december German Comic Con Dortmund. De laatste Comic Con bij ons in de buurt is er eentje in Dortmund, Duitsland.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?