Guide: Starten in V Rising, zo verlies je je melktanden

Geplaatst: 18 juni 2022 19:30
Aangepast: 11 februari 2024 20:42

Zodra je V Rising begint, word je snel in het diepe gegooid. Daarom heb ik deze guide gemaakt, zodat je snel aan de slag kunt in de solo modus van de game of door de wereld kan rennen met de vele andere spelers. De game biedt wel quests die dienen als een soort tutorial voor de belangrijke onderdelen, maar dat is niet altijd even duidelijk. Ik heb daarom hier enkele tips voor je waarmee je goed je tanden in de game kan zetten.

V Rising Beginner Guide4

Eerste vaardigheden

Zodra je vampier wakker wordt in zijn tombe, kun je snel aan de slag met een paar belangrijke vaardigheden, alles kapot meppen, voedsel verzamelen en de zon ontwijken. Alles kapot meppen, spreekt redelijk voor zich. Zoals in veel games kun je potten en kisten kapotmaken om items te vinden. Heel toepasselijk kunnen andere objecten zoals graven soms ook wat items hebben. Wat je kunt vinden, is afhankelijk van het gebied. Een moeilijker gebied geeft betere items. Ook kun je op de kaart zien wat voor spullen er te vinden zijn in een bepaald gebied, zodra je het hebt ontdekt. Hou dat alvast in je achterhoofd als je straks nieuwe items gaat maken en een kasteel gaat bouwen.

In het begin ben je nog zwak en is het handig om wat voedsel achter de hand te hebben om jezelf aan te sterken. In het begin zijn dit vaak ratten, maar later wil je die daar niet meer voor gebruiken. Ook ben je als vampier zwak tegen de zon. Gelukkig is er genoeg schaduw om je heen. Overdag moet je het bewegen tussen schaduwen van bomen en rotsen oefenen. Zelfs kleine schaduwen zorgen ervoor dat een vampier niet verbrand. De vaardigheid om je tussen de schaduwen te bewegen, zal tijdens de game van pas komen. Dus het is het beste om nu te oefenen in plaats van midden in een gevecht. Probeer ook gevechten te mijden in de buurt van open plekken wanneer de zon schijnt. Als je vijand niet in de buurt is van de schaduw, heeft hij een groot voordeel.

V Rising1

Volg de aanwijzingen

De wereld van V Rising zit zo in elkaar dat veel samenhangt met de progressie van de speler. Als je als nieuwe speler snel het noorden in rent, zul je het niet lang overleven. In het noorden zitten veel van de moeilijkste vijanden. Als je op een PvP server speelt, wil je ook niet in het zuiden hangen, want daar komen de andere nieuwe vampiers binnen. Je weet nooit of de andere nieuweling je met rust wilt laten. In het begin is het handig om de quests in je linkerbovenhoek te volgen. Ze geven je vaak nieuwe krachten en recepten op het moment dat die belangrijk zijn. Zo leer je langzaam alle onderdelen van de game kennen. Als je nog geen toegang hebt tot bepaalde onderdelen van de game, zul je eerst alles moeten afmaken. Helaas is het niet altijd even duidelijk hoe je verder moet. Het belangrijkste is om dan verder te verkennen.

Om een voorbeeld te noemen. Je zult op een bepaald punt leer nodig hebben om een quest af te ronden. Ik was nog geen leer tegengekomen in de game. De dieren die ik had gedood geven me huiden, maar geen leer. Er zijn twee manieren om dan leer te krijgen. Als je de wereld verder verkent, zul je gebieden tegenkomen waar je leer kunt vinden zoals in een bandietenkamp. Dit staat dan ook mooi op je kaart. Een andere manier is om te kijken naar het bloedaltaar dat je dan inmiddels hebt gebouwd. Daar kun je mini-eindbazen genaamd Blood Bosses vinden die je nieuwe recepten of krachten kunnen geven. Je kunt alleen de vijanden zien die in de buurt van je level zijn of lager. Daar kun je Keely the Frost Archer vinden en met zijn bloed kun je leren om een leerlooierij te bouwen. Ik heb toen voor die optie gekozen. Je zult dus altijd goed moeten opletten of verkennen, want de oplossing is altijd in de wereld te vinden. Kijk wel uit met vijanden te lijf gaan die sterker zijn. De moeilijkste vijand die zichtbaar is op je altaar zul je waarschijnlijk niet aankunnen.

V Rising Beginner Guide2

Levensbloed

Natuurlijk staat bloed centraal in een vampiergame. De meest belangrijkste rol van bloed is dat het je in leven houdt. Je hebt een kracht die je buiten gevechten kan gebruiken om bloed te gebruiken om HP terug te halen. Daarom is het in begin goed om je bloedniveau altijd op peil te houden. Later wil je gaan kijken naar hoe sterk het bloed van je prooi is. Sterk bloed van een dier geeft je namelijk veel voordelen. Het kan je bijvoorbeeld veel sneller maken. Dit wordt pas belangrijk wanneer je een Blood Boss te lijf wilt gaan. Deze krachten komen dan het meest tot hun recht.

Je kunt ook bloed krijgen uit ratten en harten die je vindt. Dat bloed bevat helaas geen krachten. Wel kun je die omzetten naar Blood Essence. Dit heb je nodig om je kasteel te bouwen en overeind te houden. Het centrale onderdeel van je kasteel, de Castle Heart, consumeert constant deze essentie. Ook als je de grond wilt uitbreiden waarop je kunt bouwen, moet je Blood Essence gebruiken. Wanneer je nog zwak bent, zijn de ratten nog fijn voor een snelle bloedsnack, maar daarna is er beter bloed. Dat kun je dus beter gebruiken voor Blood Essence of andere recepten. De harten die je vindt, geven veel Blood Essence, dus het is zonde om die op te eten. Er zijn betere manieren om aan te sterken.

V Rising Beginner Guide3

Afsluitende tips

Tot slot heb ik nog twee tips die ik ook nog graag meegeef. De eerste is dat je nooit je verzamelde spullen moet weggooien. In V Rising blijven materialen tot het einde relevant. Zodra je een kasteel kan bouwen, bouw dan ook meteen in een paar kisten in je basis. Het meeste bouwen en maken zal daar gebeuren, dus je kunt dan altijd alle overtollige spullen kwijt wanneer je weer in je basis komt. Al die mooie edelstenen die je vindt in het begin, heb je dan ook al klaarliggen voor later.

Mijn laatste tip is om snel een paard te vinden. Zodra een waterskin hebt gevonden of kan maken, heb je alles nodig om een mooi paard te vinden. Je kunt het beste gaan zoeken tussen Farbane en Dunley Farmlands. Paarden kun je rondom Dunley bijna overal vinden, maar je als zeker wilt zijn dan geeft een hoefijzerpictogram de aanwezigheid van paarden aan. In het begin kun je het best niet te dicht bij Dunley zelf in de buurt komen. Dat gebied is aan te raden vanaf level 38. Gelukkig vind je paarden al, voordat je dat gebied in loopt. Om je mooie hengst in leven te houden heb je een waterskin nodig, want hij moet wel drinken. Gelukkig gaan ze niet makkelijk dood op andere manieren. Als je sterft in de wereld, terwijl je op een paard zit, blijft het paard op zijn plaats, totdat je teruggaat om het op te halen. Met deze tips denk ik dat je goed bewapend bent om de wereld van V Rising in te duiken. Veel speelplezier met de wereld onveilig maken voor het gepeupel!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot V Rising

Series

-

Uitgever

Stunlock Studios

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 5

Releasedatum

17 mei 2022

Ontwikkelaar

Stunlock Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord