New Pokémon Snap

  • Ontwikkelaar Bandai Namco Studios
  • Eerste releasedatum 30 april 2021
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Simulatie
  • Gameliner score

Guide: Zo vind je alle legendaries in New Pokémon Snap

Al sinds de onthulling van New Pokémon Snap voor de Switch keken Pokémon-liefhebbers van over de hele wereld uit naar de release van deze game. Temeer ook omdat het al zo'n 22 jaar geleden is dat het origineel voor de Nintendo 64 verscheen. Destijds was het fotograferen van Pokémon in hun natuurlijk habitat zeer populair en dat is nu niet anders. Veel mensen ervaren weer de nostalgie van destijds of stappen met een frisse blik in dit tweede deel. Er gaat een wereld open waarin je Pokémon op een bepaalde manier ziet, dat je in geen enkele andere Pokémon-game kunt ervaren. In mijn review van New Pokémon Snap liet ik al weten dat de game zeker de moeite waard is. Ondanks de korte verhaalduur kun je na het uitspelen van die story nog heel veel doen in de game. Bijvoorbeeld alle legendaries vastleggen. Hoe en waar je dit doet leg ik je uit in deze guide. Voor je verdergaat met lezen; deze guide bevat spoilers.

onbekend

First things first, speel het verhaal uit en vind Xerneas

De legendaries die in New Pokémon Snap zitten kom je niet zomaar tegen. Vaak moet je er een aantal dingen voor doen, voordat je deze op de gevoelige plaat kunt vastleggen. Wellicht het belangrijkste onderdeel daarvan is dat je het verhaal moet voltooien. Zoals ik in mijn introductie al aangaf is dat niet het moeilijkste en duurt dat ook niet echt lang. De speelduur van het verhaal duurt tussen de zes en de tien uur. Dit is een beetje afhankelijk van hoe doelgericht je te werk gaat. New Pokémon Snap bevat in totaal tien legendary Pokémon, waarvan je er eentje hoe dan ook tegenkomt als je het verhaal speelt. Zorg dus dat je dat eerst doet om de eerste legendary te kunnen fotograferen en de andere legendaries te laten verschijnen.

De eerste en niet te missen legendary is Xerneas. Deze prachtige en kleurrijke Pokémon kennen we natuurlijk van de hoes van Pokémon X. Nadat je hebt meegewerkt aan het onderzoek van dokter Mirror blijkt dat er dus een aantal Pokémon in de Lenthal regio rondwaren die een bepaalde gloed met zich meedragen. Deze Pokémon worden Ilummina Pokémon genoemd. Na het vinden van Meganium, Wishiwashi, Milotic, Volcorana en Steelix, kom je terecht in de Ruins of Remembrance illumina spot. Dit is waar Xerneas zich schuil houdt. Het is niet de makkelijkste Pokémon om te fotograferen, omdat hij zich voortbeweegt als een soort lichtbal. Bekogel hem met je ulimina balls om hem in zijn normale vorm te zien te krijgen en hem op de foto te kunnen zetten. Als dit je gelukt is, heb je je eerste legendary te pakken. Om de twee, drie of vier-sterren foto's te kunnen maken moet je nog een keer terugkeren.

onbekend

Vind Shaymin, Mew en Celebi

De eerste drie legendarische of mytische Pokémon waar je naar op zoek moet zitten wel verstopt. De eerste is direct in Florio te vinden. Dit is in feite het eerste level dat je speelt als je New Pokémon Snap voor het eerst opstart. Pas nadat je het verhaal hebt uitgespeeld kun je hier Shaymin vinden. Je kunt hem zowel overdag, 's nachts als op de illumina spot vinden. Zorg dat je in ieder geval research level twee hebt behaald. Overdag vind je hem tegenover Bidoof's dam in het lange gras waar Pichy en Grookey ook zijn. Soms kom je hem ook tegen voor je de field of flowers betreedt en zie je Shaymin, Pichu, Grookey en af en toe Scorbunny richting het veld rennen. Vervolgens is hij in dat bloemenveld weer zichtbaar bij de bloemenorb aan je linkerzijde. Vlak voor je de teleporter ingaat. In de nacht is Shaymin direct in het begin te vinden bij het bord aan de rechterkant en op de illumina spot kun je hem laten verschijnen op de clif in het begin waar Meganium langsloopt en in de rondte kijkt. Dit doe je door illumina orbs tegen de clif aan te gooien. Als je dit op tijd doet, dan spring Shaymin op het hoofd van Meganium en loopt hij mee.

Het volgende level is Founja Jungle. Als je deze in de nacht bezoekt kun je Mew direct in het begin tegenkomen. Als het level start, draai je om en speel je de Melody Player af. Door het deuntje verschijnt er een roze bal. Bombardeer deze met Fluffruit om Mew te laten verschijnen en je bent ready to go om hem in de leukste poses vast te leggen. De volgende Pokémon is wat minder makkelijk om foto's van te maken. Celebi verschijnt in de Elsewhere Forest. Aan het einde van ieder gedeelte - het maakt dus niet uit welk seizoen - is Celebi te zien. Celebi is echter razendsnel, dus het helpt om je burst aan te zetten op je fototoestel. Hierdoor maak je meerdere foto's met slechts één druk op de knop, waardoor je meer kans hebt dat er een mooie foto tussen zit. Met Celebi heb je als het goed is inmiddels al vier legendarische of mytische Pokémon weten vast te leggen, maar er zijn er nog veel meer!

Fotografeer nu Manaphy, Lugia en Ho-Oh

De volgende halte is Maricopia Reef. Hier vind je Manaphy, maar dat kan alleen in de avond. Aan het einde van het level vind je een groep Lapras aan je rechterhand. Gooi illumina orbs op alle Lapras en speel de Melody Player af. De Lapras verzamelen zich en gaan samen zingen. Als je dit goed hebt gedaan, dan komt Manaphy tevoorschijn. Lugia is te vinden in het level Undersea, maar zit goed verstopt. Op een gegeven moment gaat de Neo-One dieper de zee in, waar je een Laturn ziet zwemmen. Gooi een illumina orb op hem en hij zwemt weg. Als je om je heen kijkt zie je twee Frillish naast elkaar, hier moet je op blijven letten. Plots zwemt een Wailord langs en als die voorbij is zie je dat Laturn gevangen is genomen door de twee Frillish. Gooi weer een illumina orb op Lanturn zodat hij zich los rukt en hij wijst je de weg een grot in. In deze grot ligt Lugia te slapen. Voor en achter Lugia zijn twee Crystablooms, licht deze beide op met je illumina orbs om Lugia te laten ontwaken. Lugia zwemt weg en tegen het einde van het level kom je hem opnieuw tegen.

Om Ho-Oh te kunnen spotten - het is immers een vogel - moet je afreizen naar, hoe kan het ook anders, Fireflow Volcano. Direct in het begin zijn een paar plekken waar je Ho-Oh kunt zien vliegen. De eerste is als je start gelijk aan je rechterhand tussen twee bergen in. Als hij daar niet is, dan moet je wachten tot je het eerste stukje naar beneden bent (waar de drie Gravelers naar beneden rollen) en dan kan hij ofwel aan je linkerkant of aan je rechterkant vliegen. Er zijn in het begin dus drie plekken waar je hem tegen kunt komen en hem op de foto moet zetten. Neem vervolgens de alternatieve route door de blauwe lava grotten. Gooie een illumina orb op de drie veren van Ho-Oh die je onderweg tegenkomt. De eerste vind je in de eerste tunnel van de alternatieve route aan de linkerkant tegen de muur, de tweede zit onder een Torkoal bij het blauwe lava. Gooi een illumina bal op de Torkoal om hem van de veer af te krijgen en de derde zit in dezelfde grot aan de linkerkant achter een andere Torkoal en de blauwe lava waterval. Heb je alle drie de veren opgelicht met een ilumina orb, dan verschijn Ho-Oh aan het einde van het level.

Suicune, Diancie en Jirachi zijn de laatste drie

Suicune is te vinden in Shiver Snowfields tijden de nacht, maar om hem te kunnen zien moet je overdag de alternatieve routes hebben vrijgespeeld. Als je dit hebt gedaan kun je ze altijd gebruiken. Als je de alternatieve routes aflegt, komt je uit bij een open gebied met water en ijs. Aan je rechterkant zie je een Jynx die bovenop een Avalugg staat. Gooi een illumina orb op de Jynx. Als dit lukt dan gooit Jynx van blijdschap de handen in de lucht. Na de reactie van Jynx moet je goed letten op de cliff rechts van haar. Suicune zal tevoorschijn komen. Burst mode aanzetten is geen overbodige luxe, want ook Suicine is best wel snel. Dit kun je je wellicht nog herinneren van Pokémon Gold, Silver en Chrystal.

De mytische Pokémon Diancie is te vinden in de Outaway Cave. Kies in de grote open ruimte met de waterval binnen in de grot voor de alternatieve route richting de kristalgrot. Als je door de tunnel bent kom je in een kamer met kristallen, kijk hier naar beneden en hier zie je twee Carbink en een Mawile. Gooi op alle drie deze Pokémon een illumina orb en Diancie komt tevoorschijn. De laatste legendarische Pokémon is Jirachi. Deze Pokémon is niet moeilijk te vinden. In het parkour Ruins of Remembrance vind je hem al direct in het begin met wat Edelgoss, maar ook later in het level kun je Jirachi nog een aantal keer spotten. Let op, dit is dus niet dezelfde locatie als Xerneas. Xerneas is namelijk alleen te zien in de Illumina Spot van deze locatie.

Het gebruikte beeldmateriaal is gecaptured tijdens de speelsessie op de Nintendo Switch.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?