Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Highlights: Week 4 met de herstart van Metroid Prime 4, een Resident Evil-serie en een Dragon Ball Z RPG

Jawel, ook week 4 zit er alweer op. Zo zaten we nog hooggespannen op Red Dead Redemption 2 te wachten en nu kijken we alweer uit naar de klappers die in februari moeten verschijnen. De nieuwsmolen is alweer op volle toeren en het lijkt haast met de week drukker te worden. Toch was week 4 de week van de tegenvallers. Zo werd Anno 1800 uitgesteld, wisselt Metroid Prime 4 van ontwikkelaar waardoor alles de prullenbak is ingegaan en krijgen we Overkill’s The Walking Dead wellicht nooit op de console te zien. Zat jij helemaal in zak en as op Blue Monday? Geen probleem, dit waren de highlights van week 4!

We kunnen nou niet zeggen dat Overkill’s The Walking Dead met een daverend applaus werd ontvangen. Sterker nog, de game kreeg bakken met kritiek over zich heen. Dat heeft Starbreeze Studios even achter de oren doen krabben. Na grote bezuinigingen in het personeelsbestand lijkt het erop dat de bezuinigingen verder doortrekken. Overkill’s The Walking Dead voor op de console is namelijk verschoven naar een onbekende releasedatum. Vreemd, de game had namelijk in februari moeten verschijnen. Of de game überhaupt nog naar de console komt is nog maar de vraag.

onbekend

Treyarch moet wellicht even de deelnemers van de bedrijfsapp opschonen. Afgelopen week verscheen er namelijk een gerucht dat was gelekt middels diens eigen appgroep. Call of Duty Black Ops 4 krijgt een nieuwe limited time modus, genaamd: Ambush. In deze modus krijgen spelers enkel toegang tot sniper rifles en melee wapens. Een gerucht is het zeker niet meer. Kort na het lekken bevestigde Treyarch dit namelijk met het schaamrood op de kaken. Wanneer de modus verschijnt is nog niet bekend.

onbekend

Tot genoegen van veel fans werd Anno 1800 door Ubisoft op de E3 aangekondigd. Na een heerlijke preview van Alex kwam echter al snel het nieuws naar buiten dat de game is uitgesteld. Helaas haalt Ubisoft de releasedatum van 26 februari niet en hebben ze twee maanden extra nodig om de game te krijgen zoals ze die voor zich zien. Anno 1800 moet op 16 april april van 2019 verschijnen. Ook Nintendo kwam met een bekentenis. Middels een video wist het bedrijf te melden dat alle voortgang van Metroid Prime 4 in de prullenbak is gemieterd. Geruchten gingen rond dat Bandai Namco met de game bezig was, maar dat de kwaliteit niet in lijn was met Nintendo’s idee. Dit heeft de Japanse consolemaker doen besluiten om het stokje te overhandigen aan Retro Studios, de makers van de originele Prime-trilogie. Dit heeft echter als gevolg dat de game op de lange baan is geschoven en we voorlopig niet op beelden hoeven te wachten.

In ander nieuws kondigde Sebastian Stepien, creative director van Cyberpunk 2077, aan dat hij overstapt naar Blizzard. Na 12,5 jaar verlaat Stepien CD Projekt Red terwijl ze midden in de ontwikkeling van Cyberpunk zitten. De game is nog niet af, een vreemde transfer is het dus zeker. Wat Stepien heeft doen besluiten om te vertrekken is nog niet bekend, maar dat het om flink wat loot gaat is iets wat zeker is. Iets waar ook veel loot in omgaat is Resident Evil. Na het verschijnen van Resident Evil 2 komen er steeds meer dingen naar buiten. Zo gaat er een aannemelijk gerucht de ronde dat Netflix werkt aan een Resident Evil-serie. Deze serie speelt zich af in hetzelfde universum en gaat natuurlijk over de Umbrella Corporation en het welbekende T-Virus. Voorlopig is het nog een gerucht, maar welkom is het zeker!

onbekend

Tot slot kwam ook Bandai Namco met wat nieuws op de proppen. Naast de nodige Jump Force-nieuwtjes, kwam de uitgever ook met iets compleet nieuws aan. Bandai Namco werkt namelijk aan een Dragon Ball Z RPG. De game, voorlopig bekend als Project Z, speelt zich af binnen het Dragon Ball Z-universum en toont een jonge Goku en Gohan. Helaas is dat alles waar we het vooralsnog mee moeten doen.

onbekend

En dat waren alweer de highlights van week 4. Zie je, ik zei toch dat er steeds meer verscheen! Wat vond jij het meest opmerkelijke nieuwtje? Laat je een traan om Metroid Prime 4, Anno 1800 en Overkill’s The Walking Dead, of zit je te wippen op je stoel vanwege Project Z en de Resident Evil-serie? Laat het ergens op het internet weten!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?