Highlights: Week 51 met Xbox games with Gold, Life is Strange 2 en Fortnite's aanklachtenregen

Geplaatst: 23 december 2018 14:00

Ho Ho Ho, week 52 staat voor de deur en zoals altijd maakt men zich op voor die laatste fabuleuze week van het jaar. Vakantiedagen worden opgenomen, de scholieren vieren de vrijheid en flink wat van ons zijn al wat vuurwerk aan het omcirkelen in een aantal van de vele folders van vuurwerkleveranciers. Toch stond week 51 ook garant voor wat vuurwerk. Zo is bijvoorbeeld Kingdom Hearts 3 een maand voor de release gelekt, maakte Xbox de Games with Gold line-up bekend en kregen we de releasedatum van Life is Strange 2 - Episode 2. Zit je klaar? Dit zijn de highlights van week 51!

onbekend

De week begon met iets waar velen van ons al jaren op zitten te wachten. Kingdom Hearts 3 verschijnt aankomende maand, maar blijkbaar hadden wat boefjes al een fysieke copy in handen. Het internet staat dus vol met spoilers, pas dus zeker op. Gelukkig is het einde nog niet beschikbaar, deze wordt namelijk wijselijk toegevoegd middels een patch bij de release. Alsof ze het aan zagen komen… Uiteraard zijn er ook nog gamers die geen zak geven om Kingdom Hearts 3, maar eerder aan de bak willen met nieuwe content van Stardew Valley. Nou, voor die mensen is er goed nieuws. De ontwikkelaar is namelijk bezig met het samenstellen van een nieuw team van ontwikkelaars die de game moeten voorzien van de nodige updates!

Epic Games zwemt in het geld dankzij het razend populaire Fortnite. De game kent menig fan die verzot is op al die gekke dansjes in de game. Helaas is niet iedereen daar even blij mee. De ontwikkelaar krijgt namelijk aanklacht na aanklacht binnen van de bedenkers van die eerder genoemde dansjes. Zo sluit ook The Fresh Prince of Bell Air’s, Carlton, hier zich bij aan. Jup, dat kakkineuze mannetje is van mening dat hij recht heeft op de Carlton Dance. Ook rapper ‘2 Milly’ en Scrubs-acteur, Donald Faison, en een aantal anderen hebben een claim bij de ontwikkelaar liggen.

Afgelopen week is Call of Duty: Black Ops 4 voorzien van een grote update. Update 1.10 heeft vooral wijzigingen doorgevoerd aan de Battle Royale-modus, Blackout. Zo zijn spelers vanaf nu in staat om custom matches aan te maken waardoor je niet meer met zo’n gigantische hoeveelheid spelers op een map komt te staan. Ook is de audio op de schop genomen en zijn er flink wat nieuwe outfits toegevoegd. Ook DICE voegt wat nieuwe updates toe aan Battlefield 5, maar lang niet iedere update wordt in goede aarde ontvangen. Zo is de laatste TTK (Time To Kill)-update teruggerold. Deze update moest het voor nieuwe spelers meer toegankelijk maken, maarja, daarmee zijn de veteranen natuurlijk niet blij. Nu heeft de ontwikkelaar op Reddit de excuses aangeboden. De update is per direct weggehaald. Oepsie…

onbekend

Ook de fighters worden niet vergeten in deze laatste periode van het jaar. Zo kwam Capcom met het nieuws dat ze Kage aan Street Fighter V gingen toevoegen. Ook Bandai Namco investeert flink wat tijd in diens aankomende fighter, Jump Force. De anime mash-up bevat al flink wat franchises, maar wordt nu aangevuld met Deku uit My Hero Academia. Met Deku staat de teller alweer op 33 strijders. Deze vechtersbazen zijn leuk, maar heel veel mensen vragen zich af hoe het gaat met onze grootste vechtersbaas, Clementine. Deze jongedame vecht namelijk al een tijdje tegen menig zombie in TellTale’s The Walking Dead, maar had bijna de strijd verloren. Gelukkig kwam de productie van het laatste seizoen niet stil te liggen dankzij de ondergang van TellTale. Skybound Games heeft namelijk plechtig toegezegd de game af te maken. Nu kondigt datzelfde Skybound Games echter aan dat de laatste twee afleveringen exclusief in de Epic Games Store worden uitgebracht. Toch maar eens die store checken dan?

onbekend

De week sloot gelukkig af met wat mooie nieuwtjes. Zo kregen de Xbox-eigenaren te zien welke games zij aankomende maand kunnen binnen hengelen. Het lijkt een mooie maand te worden, want we kunnen direct aan de slag met de beste indie-game van 2018 (althans volgens de Game Awards). Celeste staat naar WRC 6 op het menu voor de Xbox One-spelers. Uiteraard worden de Xbox 360-gamers niet overgeslagen. Zij kunnen aan de bak met Far Cry 2 en Lara Croft: The Guardian of Light.

Aankomend jaar zetten de twee broers van Life is Strange 2 hun reis dan eindelijk voort. Onderweg naar grootmoeder beleeft het tweetal de nodige avonturen, maar ook eenmaal aangekomen stopt de pret niet. De buurjongen lijkt namelijk te beschikken over wat vreemde krachten. Het was nog even wachten op de releasedatum, maar die is er dan eindelijk. De game moet verschijnen op 29 januari 2019. Die aankondiging werd gedaan middels een smaakvolle Live-action-trailer.

En dat was alweer week 51 van 2018. Uiteraard staat lang niet al het nieuws er tussen, dus wellicht is een blik op de overzichtspagina nog de moeite waard. Volgende week zijn we natuurlijk weer terug met een nieuwe editie waarin we het jaar afsluiten. Vergeet overigens niet om nog even te stemmen op je favoriete game in de Gameliner Awards! Wij geven namelijk dikke prijzen weg aan de deelnemers!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord