Highlights: Week 6 met Apex Legends, Jade Empire en nieuwe studio's

De eerste volle week van februari is dan eindelijk achter de rug. Weg met die deprimerende dagen van januari! Toch zitten velen van ons nog met de nasleep van de duurste maanden van het jaar. Het is dan ook een godsgeschenk dat er zowaar een geheel gratis game is verschenen. Jawel, we kunnen allemaal keihard aan de bak met het onverwacht verschenen Apex Legends. Dat was echter niet het enige nieuws, zo lijkt Jade Empire een terugkeer te maken en openen er wat nieuwe studio’s. Heb jij afgelopen week iets gemist? Dit zijn de Highlights van week 6!

Week nummero 6 begon lekker met de aankondiging van Apex Legends. Velen van ons dachten dat Respawn lekker bezig was met Titanfall 3, maar het tegendeel blijkt waar. Respawn werkte namelijk keihard aan de nieuwe free-to-play Battle Royale-game, Apex Legends. De game, die zich overigens afspeelt binnen het Titanfall-universum, lanceerde vrijwel direct na de onthulling op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Niet zonder succes, de game loopt namelijk als een tierelier.

2K heeft een nieuw talent verworven. Michael Condrey, bekend als studiohoofd van Sledgehammer Games en director van Modern Warfare 3 en Call of Duty: WWII, opent onder hoede van 2K een gloednieuwe studio. De nieuwe studio is momenteel naamloos, maar werkt al aan een nog onbekend project. Betekent dit een nieuwe shooter van 2K? De tijd zal het leren. 2K is echter niet de enige die een nieuwe studio opent. Vier oud werknemers van Telltale starten namelijk ook een nieuwe studio. AdHoc Studio gaat werken aan verhalende games die spelers wederom op het puntje van de stoel moeten doen zitten.

onbekend

Electronic Arts timmert hard aan de weg om fouten uit het verleden te herstellen. In een tijd waarin oude IP’s een wederopstanding krijgen, lijkt het erop dat ook Jade Empire een terugkeer gaat maken. Afgelopen week heeft EA namelijk een nieuw handelsmerk voor Jade Empire laten registreren. De veertien jaar oude game is destijds ontwikkeld door BioWare en laat die studio nou net onderdeel van EA zijn. Het kan dus zomaar zo zijn dat Jade Empire de volgende op de lijst is van de gerenommeerde studio. Ook Ubisoft is een groot voorstander van de remasters. Assassin’s Creed III krijgt namelijk ook een oppoetsbeurt. De game omtrent Connor Kenway kent nu tevens een releasedatum. Assassin’s Creed III moet op 29 maart voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One verschijnen.

onbekend

De releasedatum van Assassin’s Creed III Remastered was echter niet het enige nieuwtje van Ubisoft afgelopen week. De uitgever heeft namelijk ook een nieuwe open bèta aangekondigd van Anno 1800. Alex ging eerder dit jaar al van start met gesloten bèta en het resultaat daarvan lees je in de preview van Anno 1800. Nu komt er een nieuwe bèta die voor iedereen beschikbaar is. De open bèta is vanaf 12 april beschikbaar en loopt door tot en met 14 april.

onbekend

Dat was het alweer lieve mensen. Veel nieuws? Nee, niet echt, maar de aankondiging en release van Apex Legends was toch wel even lekker. Wat is jou het meest bijgebleven? Laat het ergens op het internet weten. Volgende week zijn we natuurlijk terug met de highlights van week 7. Tot dan!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?