Highlights: Week 7 met Link's Awakening, Super Mario Maker 2 en de ondergang van Cristiano Ronaldo

Geplaatst: 17 februari 2019 14:00
Aangepast: 17 februari 2019 14:24

De zondag is weer aangebroken en dat betekent natuurlijk dat er een nieuwe Highlights voor je klaarstaat. Afgelopen week zat boordevol nieuws en het leek haast uit alle hoeken te komen. Nintendo hield een nieuwe Direct waarin onder andere een nieuwe Legend of Zelda en Mario Maker voorbij kwamen, Mortal Kombat met een nieuw personage op de proppen kwam en Activision zowel positief als negatief in het nieuws voorbij wist te komen. Geen flauw idee waar ik het over heb? Dit zijn de Highlights van week 7!

Activision verkeert in zwaar weer. Er is een heuse stoelendans gaande bij het Amerikaanse bedrijf, maar blijkbaar komen er ook een flink aantal stoeltjes minder te staan. De aandelen van het bedrijf zakken met rap tempo en dat is reden genoeg om honderden mensen te moeten ontslaan. Nu wordt het bedrijf sowieso uitgedund want ook Bungie is binnenkort geen onderdeel meer van het bedrijf. Of Activision de klap te boven komt is nog maar de vraag, maar met de nieuwe Call of Duty zal dat vast geen probleem zijn. Over Call of Duty gesproken, de nieuwe COD krijgt weer een singleplayer! Het was een groot gemis voor vele gamers, maar de singleplayer lijkt in Call of Duty 2019 terug te komen. Zo liet Rob Kostisch, directeur van Activision, dat namens Infinity Ward weten.

Ubisoft stampt lekker door met het nieuws omtrent Tom Clancy’s The Division 2. Na een prima gesloten bèta, waarvan de preview reeds online staat, verschijnt er op 1 maart een open bèta. De inhoud van de The Division 2 open bèta is momenteel nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat de content gelijk is aan die van de gesloten bèta. Ubisoft was echter op dreef en kondigde meteen nog een nieuwtje aan. Het gerucht dat Assassin’s Creed III Remastered naar de Switch komt, blijkt waar te zijn. De Switch-versie komt niet gelijktijdig met de Xbox One-, PlayStation 4- en pc-versie, maar laat iets langer op zich wachten. De game verschijnt namelijk op 21 mei voor de Nintendo Switch en op 29 maart voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Afgelopen week vond er zowaar een Nintendo Direct plaats. Het was niet per se de Direct waar we allemaal op zaten te wachten, maar er kwam heus wel wat leuks voorbij. Zo is er aangekondigd dat er twee demo’s in de pijplijn zitten. Pokémon Let’s Go Eevee en Pikachu zijn ver na de release voorzien van een lekkere demo. Spelers kunnen eventjes los in Viridian Forest en mogen vervolgens besluiten om de game alsnog in het winkelmandje te mieteren. Alle voortgang wordt dan meegenomen naar je betaalde versie. De andere demo is voor een game die voorlopig nog niet beschikbaar is. We kunnen vanaf nu namelijk allemaal aan de slag met het eerste level van Yoshi’s Crafted World. De aankomende game moet verschijnen op 29 maart, maar de fans kunnen nu al iets eerder van start met de game.

De Nintendo Direct kwam overigens ook met wat minder nieuws. Helaas moeten we allemaal wat langer wachten op Fire Emblem Three Houses. De game is iets verschoven en verschijnt nu op 26 juli voor de Nintendo Switch. Terug naar goede nieuws! De show opende namelijk met de aankondiging van Super Mario Maker 2. De game komt natuurlijk gepaard met flink wat nieuwe features en moet binnenkort al verschijnen. Super Mario Maker 2 staat namelijk gepland voor een release in de maand juni van 2019.

Dat was echter niet al het Nintendo nieuws van afgelopen week. Gedurende de uitzending werd namelijk ook Tetris 99 uit de doeken gedaan. Deze absurde vorm van Tetris is geheel gratis te spelen en zet jou tegenover 98 andere Tetris-spelers. Juist, een Battle Royale-game! De game wordt goed ontvangen en is gratis beschikbaar voor alle leden van Nintendo Switch Online. De meest opmerkelijke aankondiging kwam echter in de vorm van The Legend of Zelda: Link’s Awakening. De GameBoy-game uit 1993 krijgt een remake in de trant van The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Wanneer de game precies moet verschijnen is momenteel nog niet bekend. Wel weten we dat hij dit jaar nog speelbaar moet zijn op de Nintendo Switch.

Laten we de week dan maar afsluiten met wat luguber nieuws. Het Mortal Kombat 11-roster is wederom aangevuld. Dit keer verwelkomen we klassieker Jade. De vechtersbazin draait al flink wat jaren mee in de serie en ook dit keer is dat het geval. In onderstaande trailer zien we hoe Jade een aardig potje kontschopt en vervolgens je kop van je romp trekt. Over koppen van rompen trekken gesproken… Cristiano Ronaldo is officieel boegbeeld af. De voetbalster heeft te kampen met wat negatieve publiciteit en dat heeft Electronic Arts doen besluiten om de Ronaldo van al het promotiemateriaal van FIFA 19 te halen. Tschüß, Ronaldo!

En dat was het dan voor week 7. Een mooi weekje al zeg ik het zelf. Hoewel de Nintendo Direct niet alle ingrediënten bevatte die wij graag hadden gezien, was het toch weer een mooie aflevering. Wat springt er volgens jou uit afgelopen week? Laat het weten in de reacties!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord