Ik blijf erop hameren, voice chats zijn gevaarlijk

Geplaatst: 30 juni 2024 13:00
-

Online gaming, je ontkomt er anno 2024 niet meer aan. Vrijwel elke ontwikkelaar kakt er tegenwoordig een game uit waarbij de focus op online ligt en de dagen van rustig gamen zonder bemoeienis van anderen lijken steeds verder achter ons te komen liggen. Persoonlijk heb ik een schijthekel aan online gaming. Allereerst omdat ik oud aan het worden ben en de hand-oog coördinatie van een dronken strontvlieg heb, waardoor ik dus steevast onderaan de match summary stats bungel. Maar ook omdat een bijkomend verschijnsel - zijn de voice chat - mijns inziens levensgevaarlijk is.

Oude gamers Pexels  rechtenvrij
Mart Productions - Pexels.com

"Doe gezellig mee joh! Zo leer je nog eens nieuwe mensen kennen die de game ook leuk vinden". Fervente multiplayer gamers zijn soms net overfanatieke evangelisten die je een vredelievend scenario beloven terwijl je na een beetje research al weet dat er duistere zaken schuilgaan achter hun poging tot bekering. In het geval van online gaming hoef je niet eens zo ver te zoeken naar minder florisante scenario's. Zo ben ik jaren geleden al tot de ontdekking gekomen dat mijn moeder zeer in trek is bij seksueel gefrustreerde individuën met een voorliefde voor morbide obese prostituees, gezien "my mother" veelvuldig "fat as f#ck" is genoemd, maar wel zou hebben gecopuleerd met diverse headset dragende lobbygenoten.

En dat leidt tot een gezellige bende. Nu kan ik het goed naast me neerleggen. Ik zet gewoon die geweldige - en door mij persoonlijk gereviewde Razer BlackShark V2 Pro - van m'n bolletje en ga gewoon verder met mijn leven, mezelf nimmer afvragend of mijn moeder écht zo'n losbandig leven met Engelstalige tienertjes lijdt. Maar het kan natuurlijk ook een keertje fout gaan. Niet iedereen weet zaken te relativeren of te negeren en wanneer je online een keer tegen de verkeerde persoon aan loopt te schelden, dan wil dat wel eens lompe situaties opleveren.

Headset column niet ergens anders voor gebruiken

Zo ook begin deze week in Jacksonville, Florida, waar de man met de hamer op bezoek is gekomen bij een gamer die online een dispuut trachtte uit te vechten. Een 20-jarige knul genaamd Edward Kang had tijdens het spelen van een fantasy game genaamd ArcheAge genoeg woede weten op te bouwen om zijn vete op een meer persoonlijke manier uit te vechten en besloot daarom om in Newark, New Jersey het vliegtuig te pakken en veertienhonderd kilometer verderop een klauwhamer te kopen om persoonlijk de ruzie te beëindigen. Want zo werkt dat. Wanneer je er verbaal niet meer uitkomt, dan maar even bij de Amerikaanse Karwei (in dit geval Ace Hardware) langs om je argument kracht bij te zetten. Geen punt bij Karwei, en dus ook Ace.

Gelukkig voor het slachtoffer liep het allemaal goed af omdat hij nog een killstreak reward genaamd "een oplettende vader" achter de hand had, waarvan niet bekend is of die op de hoogte was van moeders eventuele in-game besproken losbandige leven. Of ja, misschien had men wel ruzie om iets anders. Who knows? Misschien dat de rechter dat binnenkort kan ophelderen, gezien Kang zich tegenover justitie mag verklaren en dan en passant mag uitleggen waarom hij voorafgaand bij een deputy informeerde naar de maximum gevangenisstraf voor inbraak en geweldpleging. Hoe het ook zij, Kang zal waarschijnlijk een tijdje AFK zijn dankzij twee hamers, eentje van Ace Hardware en een van de dienstdoende rechter.

Anger

Afijn, wat is de moraal van dit verhaal? Doe gewoon normaal tegen elkaar. Ik snap dat trash talk er een beetje bij hoort en dat je online een voordeeltje kunt scoren wanneer je tegenstander ietwat van z'n stuk is gebracht door de openbaringen rondom de bijverdiensten van diens moeder, maar hou het een beetje gezond, wil je? Plus, wist je dat de Razer BlackShark V2 Pro ook een afneembare microfoon heeft welke voorkomt dat je onzinnige en pijnlijke beledigingen de ether in blaat? Valt allemaal te lezen in de review.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord