Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Rogue Aces

  • Ontwikkelaar Infinite State Games
  • Eerste releasedatum 12 april 2018
  • Platformen PlayStation Vita , PlayStation 4 , Nintendo Switch
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score -

Indieaan: Rogue Aces

Onze Indieanen zijn nooit bang om een mening te geven. Dit keer is Rogue Aces het haasje. De Indieaan deelt graag zijn ongezouten mening en wil onze stam helpen met het vinden van de leukste indiegames. Dit keer is het de beurt aan Indieaan Patrick om de stam alles te vertellen over Rogue Aces voor de Nintendo Switch

onbekend

Aces high

Eén leven, drie vliegtuigen en een luchtruim vol bogeys; dat is alles wat je nodig hebt om je tussen de bedrijven door bezig te houden. Soms heb je als gamende Maverick gewoon even behoefte aan een vlug potje dogfighten, zonder dat je daarvoor uren moet uittrekken om een ellenlange tutorial en nog langere campaign te voltooien. Vooral voor een portable apparaat als de Switch is een hapklare game, een snackje voor de lekkere trek, best prettig. Rogue Aces van Infinite State Games is zo'n snack, maar wel een waar je eventjes de smaak van te pakken moet krijgen.

Rogue Aces is - zoals de naam al doet vermoeden - een 2D dogfighter met de bekende roguelike elementen. Het level wordt random gegenereerd en je hebt maar één leven om de objectives die het level biedt, te voltooien. Dat klinkt heel moeilijk, maar Rogue Aces is verrassend toegankelijk. Een vliegtuig crashen - en dat ga je in het begin gegarandeerd doen door de besturing - is namelijk niet zo'n enorme ramp gezien je beschikt over drie toestellen. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je piloot een crash overleeft, waar je je schietstoel voor hebt. Dit principe geldt uiteraard niet in Survival Mode, een van de vele modes die de game buiten de Campaign om biedt, maar dat is vanzelfsprekend.

onbekend

Waan je een 2D Top Gun

Hierdoor hoef je je niet direct zo druk te maken over een doemende permadeath en kun je je focussen op datgene wat Rogue Aces leuk maakt; de actie. Ook hier is de simpelheid heerlijk. Geen arsenaal aan wapens maar gewoon je boordkanon, carpet bombs en raketten, zij het wel dat de laatste twee beperkt zijn. Hetzelfde geldt voor je brandstof, wat naast schade, het aanvullen van je bommen en het ophalen van nieuwe orders bij je über-Britse besnorde commandant eigenlijk de enige factor is die je af en toe laat landen. Game Over gaan door een lege tank is namelijk wel het laatste wat je wilt.

Wat je wel wilt is gewoon even een kwartiertje bogeys uit de lucht bonjouren en vijandelijke basissen van een nieuw uiterlijk voorzien, en dat is precies waar Rogue Aces voor gemaakt is. Het is op geen enkel vlak een AAA-game, maar dat hoeft ook niet. Rogue Aces oogt door de comic-vibe guitig, draait als een tierelier en biedt genoeg modi om je vele losse kwartiertjes bezig te houden. Er valt wat te zeggen over het gebrek aan variatie in de levels en hoe repetitief de game overkomt, maar dat valt alleen op wanneer je uren aan en stuk blijft spelen. Ben je een ‘fifteen minute Maverick' die gewoon even de Top Gun wil uithangen tijdens het pendelen, dan zit je met Rogue Aces geramd

onbekend

Eindoordeel

Rogue Aces is een perfecte 2D roguelike dogfighter voor de forens die tijdens zijn anders hersenloze tripjes gewoon een kwartiertje het luchtruim wil verkennen en bogeys wil neermaaien. Wanneer je de tricky besturing onder de knie hebt, biedt de game namelijk een luchtige gameplay met niet te veel poespas, maar wel genoeg uitdaging om het behapbaar te maken. Over modi heb ik ook niks te klagen, gezien ontwikkelaar Infinite State Games er meer dan voldoende van heeft gecreëerd. Heb je €13 over en zoek je een roguelike dogfighter die prima tijdens je verloren minuten kunt oppakken, dan is Rogue Aces zeker wat voor jou.

Over auteur Patrick Meurs

Patrick Meurs Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?