Meer gamen, maar minder tijd kwijt? Zo doe je dat!

Geplaatst: 25 november 2023 08:00
Aangepast: 16 februari 2024 20:47

Gamers onderling begrijpen maar al te goed waarom ze gamen, het is voor velen namelijk een pure vorm van ontspanning. Even je gedachten uitzetten en je onderdompelen in een totaal andere wereld. Toch kan gamen ook veel tijd kosten, zeker wanneer je een goed gevuld leven hebt met kinderen, werk en andere verplichtingen. Mensen voelen zich dan al snel bezwaard wanneer zij tijd besteden aan deze hobby. Toch is het helemaal niet erg om juist dan wel even je hoofd leeg te maken met gamen. De truc zit ‘m er vooral in om het op die momenten te doen dat andere er weinig last van hebben. Hoe jij toch je dagelijkse dosis gamen krijgt, maar niet heel veel tijd eraan kwijt bent? Hier de tips die je eigenlijk al veel eerder had willen hebben.

Gaming Pexels
Pexels

Verspilde tijd

Laten we eerlijk zijn, in de top 3 van verspilde tijd staat in veel gevallen toch wel reistijd van en naar werk. Tegenwoordig zijn er wel allerlei manieren om deze tijd te doden, maar tijd doden is iets anders dan tijd nuttig besteden. Maar hier is een oplossing voor. Wanneer jij een abonnement koopt met unlimited data kun je deze tijd juist wel nuttig besteden, namelijk door gewoon lekker onderweg te gamen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat je de auto inruilt voor het OV, maar met het hybride werken van vandaag de dag en de toenemende kosten van autorijden is dit helemaal geen onverstandige keuze. Lekker in de stiltecoupé met een koptelefoon op en volop data even je favoriete game spelen. Dit kan zowel op je iPhone, Samsung als op een tablet. Wanneer je de spullen van de beste kwaliteit koopt, kun je dit onderweg prima gebruiken. Wellicht een andere ervaring dan thuis in je gamestoel, maar de dagelijkse behoefte naar het spelen van een game is er wel even mee gestild. Of een abonnement met unlimited data duur is? Vandaag de dag valt dat reuze mee. Gok in ieder geval niet op de WiFi van de trein, hier kom je niet veel verder mee!

Me-time

Naast de tijd die je nuttig gebruikt van en naar werk is het ook aan te raden bewust je momenten te kiezen dat je even gaat gamen. Plan dit in als me-time en leg dit thuis ook zo uit. Waar de één naar de sauna gaat, gaat shoppen of juist gaat sporten wil jij gewoon even heerlijk gamen. Doe dit niet midden op de dag maar juist aan de randen van de dag. Zo kun je eerst iets nuttigs en productiefs doen, om daarna je moment te pakken. Door dit bewust te plannen en een begin- en eindtijd te noteren houd je het leuk, zowel voor jezelf als de omgeving. Dit voorkomt veel discussies en gedoe. Want gamen is leuk, maar de kans dat het uit de hand loopt is natuurlijk altijd aanwezig.

Kortom, sluit vandaag nog een abonnement met unlimited data af en investeer in goede spullen voor onderweg. Dan kun je die momenten al gebruiken om even te gamen, zonder dat iemand je lastigvalt of dat iemand het gek vindt. Daarnaast is het goed om bewust momenten te plannen en je ook aan de tijden te houden. Je zult zien dat je dan nog meer plezier beleeft in jouw gamemomenten.

Lees meer