Opinion: Afscheid nemen bestaat toch wel

Herinner je je nog al die keren dat je moeder je advies gaf, maar dat je het niet opvolgde? Trek je jas aan, jongen!, Denk je wel aan je schone onderbroek? en meer van dit gezeur is iets wat bijna iedereen van ons wel heeft meegemaakt of nog steeds iedere dag moet verdragen. Dit soort gezever wil je het liefst meteen negeren, maar diep, diep van binnen weet je dat het waar is. Hoe vervelend, misselijkmakend en irritant het ook is, het is gewoon de waarheid. Maar jij als tegendraadse puber negeert dit natuurlijk en gaat lekker je eigen gang.

Ik deed precies hetzelfde op het gebied van gamen. Mijn console, de PlayStation 3, was de tegendraadse puber, en de gehele pc-elite stond gelijk aan de zeurende moeder. De pc-gamers bleven maar roepen dat ik die vervloekte console stof moest laten verzamelen, maar ik bleef volhardend op mijn zwarte doos spelen. Tot mijn PlayStation 3 het loodje legde, was ik er heilig van overtuigd dat mijn zwarte krachtpatser de ultieme game-ervaring bood. Man, wat was ik naïef.

onbekend

Toch bleven de kreten en leuzen van de pc-gamers in mijn hoofd rondzwerven als een wilde bij. Misschien moet ik er dan ook maar aan geloven, aan een computer om op te gamen ? Aangezien ik destijds bijna begon aan mijn HBO Journalistiek, kon ik dit mooi als excuus gebruiken om de aankoop van mijn laptop te rechtvaardigen. Klaar! De bestelling is geplaatst en het geld is overgemaakt. Nu nog wachten op het pakketje.

Nu is het ongeveer een jaar later, en heb ik zeker geen spijt van mijn switch naar de pc. Mijn PlayStation 3 heb ik na het spelen van God of War: Ascension dan ook niet meer aangeraakt, en ik verdoe nog steeds veel te veel tijd op mijn pc. Voice-chat terwijl je aan het gamen bent, op het internet surfen tijdens laadschermen heerlijk! Het enige nadeel wat ik eventueel zou kunnen bedenken, is dat je sommige exclusives niet kunt spelen, maar daar krijg je ook weer een bak aan games die gewoon honderd keer leuker zijn op een computer voor in de plaats. Vergelijk een console-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim maar eens met een pc-versie die mods draait. Het wordt echt een totaal andere game. Dus wees niet die vervelende, tegendraadse puber, maar probeer eens dat advies van anderen op te volgen. Er zou wel eens een nieuwe wereld voor je open kunnen gaan.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?