Opinion: FromSoftware zuigt apenballen!

Geplaatst:

Ja, ik zeg het: FromSoftware sucks donkeyballs. Punt. Waarom? Omdat het een stelletje onachtzame en onredelijke pestlui zijn. Het is elke keer weer hetzelfde liedje. Leuk joh, dat Dark Souls, Bloodborne en nu weer “Zeikiro”: Shadows Die (Only) Twice… Erg toffe games als ik onze eigen Peter Scheffer mag geloven, maar FromSoftware mag ook wel eens een keertje aan het grotere plaatje denken. Want ik kom er met geen mogelijkheid doorheen en met mij vele anderen. Dat is toch niet normaal meer? Zo verpest je echt het concept van singleplayer games.

Okay, nu heb ik vast en zeker de aandacht en heb ik gegarandeerd iedere Soulsborne-fan getriggerd. Laat ik maar meteen met het verlossende woord komen: ik meende echt geen ene f#ck van wat ik net heb geschreven. FromSoftware zuigt geen enkele vorm van ballen en is goed bezig. Het enige wat klopte in de alinea hierboven is dat ik met geen mogelijkheid door de games van FromSoftware kom en dat is geheel aan mezelf te wijten. Ik ben gewoon exceptioneel slecht in gamen. Maar er zijn critici en columnisten die wél vinden dat de ontwikkelaar nalatig is en dat men echt eens aan het grotere publiek moet denken. Er zijn zelfs redacteurs die vinden dat er een Easy Mode aan Sekiro: Shadows Die Twice moet worden toegevoegd, zodat ook de minder getalenteerde gamers een kansje maken.

En zo begint op fora en commentsecties direct een discussie waar nooit een winnaar uit zal komen, want voor beide partijen vallen valide argumenten te verzinnen. Dat FromSoftware bikkelharde games produceert is nu eenmaal een gegeven feit en dat hierdoor situaties ontstaan die sommigen spelers prematuur doen laten afhaken, ook. Dit zou inderdaad verminderd kunnen worden door een makkelijke modus die je aan het handje vasthoudt. Een “This Shadow Dies Just Once”-modus, zullen we maar zeggen. Dan kunnen wat meer mensen zeggen dat ze een Soulsborne-game hebben voltooid en kan men eindelijk eens meepraten met alle snoeiharde e-masochisten.

Maar goed, waarom zou FromSoftware? De studio heeft een reputatie welke men graag hoog wilt houden. FromSoftware staat gelijk aan moeilijk en dat is juist diens charme. Een Easy Mode toevoegen aan een game van FromSoftware zou bijna gelijk staan aan het toevoegen van steering- en brake assist in een Formule 1 bolide, omdat het anders zo lastig is om je voiture op het asfalt te houden. Want ook dat is iets wat ik wel graag zou willen, met types als Max Verstappen, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Seb Vettel meelullen over hoe f#cking awesome de Grand Prix van Monaco is. Dus als de FIA nou ook eens even een regel in het leven roept dat die voertuigen niet harder mogen dan mijn Clio en dat ik mee mag racen (terwijl stiekem iemand anders voor me rijdt en ik als bijrijder met de eer mag strijken), dan zou dat tof zijn.

En ja, deze vergelijking slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar dat doet de wens van een Easy Mode in Sekiro: Shadows Die Twice eigenlijk ook niet. Het moedwillig makkelijker maken van een FromSoftware game druist geheel tegen de principes van de studio in en vragen om een Easy Mode staat dan ook gelijk aan een klap in het gezicht. Wil je Sekiro in al zijn glorie ervaren en je in het oude, onvergeeflijke Japan wanen? Kweek dan een paar ballen en onderga gewoon die marteling. Heb je dat er niet voor over? Pik dan gewoon een andere game op en zeur niet. Mag ik Laura’s Passie aanbevelen?

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sekiro: Shadows Die Twice

Series

-

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

22 maart 2019

Ontwikkelaar

FromSoftware

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord