Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Opinion: Ga toch weg met je glazen bol!

Geplaatst: 12 maart 2013 11:50
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het verleden en de toekomst zijn dingen waar wij als mensen graag over na denken. De toekomst van de gamesindustrie en haar producten is dan weer iets wat wij gamers vooral interessant vinden. Als er weer een pikant gerucht over een nieuwe console, of een dikke roddel over een topman binnen Microsoft of Sony dan moeten wij als gamesjournalisten eerst een schone onderbroek aantrekken, om daarna meteen een artikeltje voor jullie te schrijven. Als jullie dan ook nog reageren op onze vers gevonden prooi (lees: nieuwsitem) dan is het feestje helemaal compleet.

Maar goed, de toekomst. We kijken er constant naar, en nu de nieuwe generatie consoles niet bijster ver van ons vandaan is, stoffen wij onze glazen bol steeds vaker af. Hoe krachtig gaat deze console wel niet worden? Wat voor ontiegelijk toffe games staan er wel niet op ons te wachten, en op wat voor revolutionaire manier kunnen wij deze wel niet spelen? Nou, eigenlijk maakt het me helemaal niet uit wat het antwoord op deze vraag is. Ja, je leest het goed. Ik kijk wel wat er gaat gebeuren. We kunnen nu wel uren in die glazen bol blijven staren, maar daar komt die console echt niet sneller van. Tuurlijk, het kan leuk zijn om een keer na te denken over hoe we games in de toekomst zullen spelen. Maar wat we niet moeten vergeten, is hoe ontzettend goed deze, en alle vorige generaties van consoles zijn.

We hebben nog uren, dagen of zelfs jaren aan speelplezier zoeken als we in ons gamesarchief gaan kijken. Denk eens goed na, jij hebt vast nog wel ergens die ene game liggen die nooit de aandacht heeft gekregen die het verdiende. Als je nou in plaats van doelloos lullen over de PlayStation 7 en Xbox 720 die game gaat spelen? Er ligt nog zoveel moois op ons te wachten in die kast dat het eigenlijk zonde is dat we praten over de toekomst. Maar ondertussen ga ik wel mooi weer een schone onderbroek klaar leggen, en op zoek naar nieuws over nieuwe consoles. Zonder vers nieuws hebben we boze lezers, en als we boze lezers hebben, hebben we een boze hoofdredacteur. En dat moeten we toch niet hebben

Lees meer