Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Opinion: Haar gameliefde(s)

Geplaatst: 18 april 2013 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gamen is al lang niet meer iets dat uitsluitend bestemd is voor de gespierde man. Ook tengere tienermeisjes en brave huismoeders vullen hun vrije tijd graag met wat, om in hun woorden te spreken, 'spelletjes'. Na Robberts column Je vriendin van een jaar geleden is het nu tijd om het woord eens te geven aan een dergelijke vrouwelijke game(ste)r.

Door: Melloney van der Torre.

Vroeger, toen ik nog een klein jong meisje was, zat ik vaak op mijn vaders computer te gamen. Mijn vader is altijd al bezig geweest met het maken van computers en gamen in het algemeen, dus je kunt wel stellen dat ik hiermee ben opgegroeid. Destijds was Tomb Raider een van mijn favoriete gameseries en ik was dan ook niet achter de pc weg te slaan. Het was zo interessant en fascinerend om eens een vrouw te spelen als gamekarakter. Het moment dat ik hoorde dat er een reboot van deze, in mijn ogen, fantastische game kwam was ik door het dolle heen.

Het is een feit dat de Tomb Raider-serie een dieptepunt heeft gekend en in deze periode ben ik dan ook afgehaakt en hield ik mezelf maar bezig met games zoals Rollercoaster Tycoon en Battlefield. Na lang wachten werd ik verliefd op een nieuwe gameserie om de leegte op te vullen die Tomb Raider achter liet: Assassin's Creed. Ik vond het geweldig om als Altaïr en vooral Ezio door de wereld te rennen. Assassin's Creed II en Assassin's Creed: Brotherhood heb ik dan ook meerdere malen uitgespeeld, simpelweg omdat ik niets anders zo leuk vond als deze gameserie. Ik ben nu alleen erg benieuwd hoe de reeks gaat worden als er elk jaar een nieuwe uit blijft komen, maar dat is een zorg voor later.

Weer terug naar mijn vroegere gameliefde: Tomb Raider kwam eindelijk weer opnieuw uit en ik kon niet wachten om het te spelen. Jaloers was ik dan ook toen ik vernam dat het vriendje hem al eerder had. Een aantal gedeeltes van de game had ik dus al gezien tijdens zijn gamesessies en ik was erg blij met het uiteindelijke resultaat. Nu ik hem zelf heb uitgespeeld kan ik zeggen dat ik het werkelijk waar geweldig vond om weer met mijn geliefde Lara Croft te zijn herenigd en ik wacht vol smacht op de volgende Tomb Raider-delen.

Nu weten jullie een kleine beetje iets over mijn gamevoorkeur en wat ik zowel speel. Ik heb natuurlijk veel meer games geprobeerd en gespeeld, maar niets vind ik zo leuk als de Tomb Raider- en Assassins Creed-gameseries. Mijn vraag aan jullie:

Hebben jullie nog leuke, spannende en interessante gamesuggesties voor mij, als vrouw, om te proberen, zodat ik er een nieuwe gameliefde bij krijg?

Lees meer