Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Opinion: Het leven als een game

Pling! Achievement Unlocked! Voor het eerst op maandagochtend - de dag na die altijd zware zondagavond - wakker geworden zonder ook maar een spoortje van een kater. Wauw, dat begint goed! Voordat ik beneden ben heb ik ook al mijn eerste punten weten te scoren. Tien punten voor het met het goede been uit bed stappen (beter dan gisteren, toen ik mijn verkeerde been gebruikte en direct in de min stond). Daarna direct weer tien punten voor het vinden van mijn broek in de puinzooi van kleren. Vervolgens twintig punten voor een snelle douche (gelukkig niet langer dan vijf minuten, want dat betekent punten aftrek), vijftien punten voor het poetsen van mijn tanden (minstens twee minuten, anders gaan die punten niet door) en ten slotte vijf punten voor het stilletjes van de trap aflopen zonder daarbij de rest van de huisbewoners wakker te maken. Veel meer punten had ik niet kunnen behalen, behalve dan als ik in die korte tijd ook nog de was had opgehangen. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

onbekend

Na het ontbijt (twintig punten) heb ik de buienradar bekeken, en gezien dat het gaat regenen precies op het moment dat ik naar het station moet fietsen. Jezus, het is ook altijd hetzelfde liedje. Maar, fietsen door de regen is veel meer punten waard dan het nemen van de bus. En na die voortreffelijke ochtend is een highscore natuurlijk binnen handbereik. Dus, hup, op de fiets (zonder regenpak, want dat is tegen de regels en zou me veel minder punten bezorgen) en naar het station. Daar aangekomen mooi de volle punten behaald voor het fietsen door de regen en hoppa, wederom een Achievement Unlocked door de tocht binnen tien minuten te voltooien!

Helaas heb ik in de trein geen punten kunnen verdienen, maar juist een paar punten in moeten leveren omdat ik iemand zowat omver liep bij het instappen van de trein. Die vervelende treinreizigers ook, als ze nou eens gewoon normaal doorliepen! Gelukkig sta ik weer quitte na een oude dame te hebben geholpen met oversteken. Yes!

De rest van de dag op de studie zag er ongeveer als volgt uit: punten gescoord met het opletten bij beide hoorcolleges (jemig, wat was dat een enorme uitdaging), punten behaald door het opeten van mijn zelfgemaakte lunch (een prestatie als je weet dat ik normaal gesproken de halve kantine leegkoop) en natuurlijk ook nog hier en daar wat punten bijeengeraapt door mensen er tijdens de hoorcolleges op te attenderen dat ze toch echt hun mond moeten houden. Tja, misschien sta ik nu te boek als die vervelende, shhh-sissende student, maar dat zal me allemaal een worst wezen; de punten zijn weer binnen!

onbekend

Eenmaal thuisgekomen was het duidelijk dat die highscore er vandaag echt wel in zat. Op dat moment was ik er nog maar honderd punten van verwijderd, terwijl ik nog de hele namiddag en avond voor me had! Geen probleem dus, en alleen al het terugzetten van de vuilnisbak, het repareren van het achterlicht van mijn fiets, het lezen van de krant en het zelf koken van een verrukkelijk avondmaal zorgden ervoor dat de oude highscore - die volgens mij alweer een aantal maanden stond - was verbroken. Eindelijk! Nu op naar weer zo'n mooie dag, want de hoogste score kan altijd hoger!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?