Opinion: Kerst + Gamen =

Geplaatst: 26 december 2012 15:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Wat zijn altijd de zaken die mij bezighouden tijdens deze feestdagen? Samen zijn met mijn geliefde partner, familie en vrienden uiteraard. En eten, vergeet veel eten niet. Kerstfilms kijken? Klopt, dat ook inderdaad, al kijk ik om één of andere reden juist graag horrorfilms tijdens kerst. Maar, ik denk ook aan gamen. Want tijdens deze paar weken kan ik eindelijk eens de tijd maken voor iets meer gamen dan slechts 4-5 uurtjes per week.

RPG's zijn altijd mijn favoriete soort games geweest, maar probleem is dat ze tegenwoordig teveel tijd opslokken voor mij. Een half jaartje de game aan de kant leggen is dikwijls ook geen goed idee, heb ik al uit ervaring geleerd. Ik vergeet nooit meer die keer dat ik Xenogears na een half jaar eindelijk weer eens opstartte, maar na een half uur het terneergeslagen opgaf omdat ik een 'paar' dingen niet meer wist:

- Waar mijn team hoofdpersonen zat of heen ging
- Wat ze aan het doen waren en waarom
- Waar ze het allemaal in hemelsnaam over hadden
- Hoe het vechtsysteem werkte
- Wie nou wie was en welke naam iedereen had

Ik had al zo'n 50 uur in de game gestoken en met veel pijn moest ik concluderen dat ik maar opnieuw moest beginnen. Wat ik, zoals iedereen zich wellicht zeer goed kan voorstellen, nooit meer heb gedaan. Nu heb ik ruim een jaar na aanschaf gewacht om te beginnen aan Fallout: New Vegas, of zal ik toch voor Assassin's Creed 3 gaan, waar ik nog amper aan toe gekomen ben? Of Skyrim, waar ik slechts 10 uur van heb gespeeld... of Borderla.... aaaarrgh!

Dus in deze tijd van heerlijk samen zijn, aandacht geven aan elkander en extravagant dineren en feesten, is het ook een tijd van weer eens even lekker hier en daar tussendoor een middagje, avondje, nachtje of dagje keihard autistisch gamen, euforisch in sociaal isolement. Fijne kerst allemaal en een gamelukkig nieuwjaar!

Lees meer