Opinion: Waarom het niet erg is dat je niet naar Firstlook kunt?

Geplaatst: 6 oktober 2012 22:45
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Vijf redenen waarom je niet hoeft te balen als je dit jaar niet bij Firstlook bent?

1. Wachten
Afgeschermde speelsessies, veel te weinig consoles en veel te veel bezoekers zijn dé ingrediënten voor een flinke dosis wachten. Dit doe je als bezoeker waarschijnlijk meer dan de helft van de tijd dat je aanwezig bent op de beurs. Zelfs voor games die al een poosje uit zijn staan rijen waar je u tegen zegt. Ook als je denkt de massa's fans te kunnen ontlopen door even wat goodies in te slaan of een praatje te maken met wat boothbabes, zul je verrast worden door hordes bezoekers die dit idee al op een eerder tijdstip in hun hersenpan hebben kunnen verwelkomen.

2. Instabiele codes
Het voordeel van een beurs als Firstlook is dat je lekker al een hele tijd voor de officiële release aan een bepaalde game kunt ruiken. Nadeel hiervan is dat het in sommige gevallen gaat om codes die niet in de buurt komen van het complete product, vaak niet werken zoals ze horen te werken en als klap op de vuurpijl zo nu en dan nog wel eens volledig willen freezen. Daar sta je dan.

3. Faceplants
Voor de meest exclusieve games wacht je natuurlijk het langst. Groepje voor groepje schuifel je richting de vaak naar zweet geurende donkergekleurde hokken waarin wellicht een pareltje op je ligt te wachten. Eenmaal binnen kan het feest beginnen, maar niet voordat je met je reet op een fauteuil wordt gedrukt, die vrijwel nooit meer dan dertig centimeter van het enorme beeldscherm is gesitueerd. Weinig overzicht, pijn in je ogen, epic fails. Gewoon wat gevolgen van dit afschuwelijke fenomeen. Je mag trouwens al blij zijn als ze moeite hebben genomen koptelefoons te verschaffen, want het kabaal van een dozijn machinegeweren op twintig vierkante meter is zeer zeker niet iets wat je meer dan eens op je dagje uit wilt ervaren.

4. Boothbabes
Huh, dit is juist de reden dat ik naar Firstlook wilde! Niet getreurd, werp een blik in je afvalbak en je zult minder plastic zien dan als je je ogen richt op het vrouwelijke gespuis op de beursvloer. Tailles waar je een elastiekje om kunt spannen en geplamuurde toetjes zijn bovendien ook zeker niet uitgesloten. Hier en daar een natural beauty, maar als dan blijkt dat dit een verdwaalde bezoeker van de Kamasutrabeurs is, valt je droom ook snel in duigen.

5. Pers
Waar een beurs is, is pers. Natuurlijk leuk voor de thuisblijvers, zo krijgen zij nog wat mee van wat er zoal op de beursvloer te beleven viel, maar voor de normale bezoeker wellicht een doorn in het oog. Sta je uren in de rij voor jouw favoriete franchise, komt er een onbekende snuiter met een persbandje aanlopen die zomaar naar binnen wordt gelaten. Balen!

Natuurlijk is Firstlook meer dan afzien, de beurs brengt ons ook veel schitterende dingen zoals de nieuwe console van Nintendo en demo's van triple A games als Call of Duty: Black Ops 2, Halo 4 en Assassin's Creed 3. Het is een mooie manier om ons, de gamer, de consument, te betrekken bij projecten waarin jaren werk en liefde zit. Ook brengt een hal vol gamers enige sfeer met zich mee, je kunt het haten, maar ontkennen kun je het niet. Voor de thuisblijvers is het handig dat ook zij niet worden vergeten, zowel in de media als via livestreams valt de gehele beurs te volgen.

Firstlook is niet je typische gamebeurs. Het is een event en het probeert zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken via alle mogelijke wegen. De eerste dag is voorbij, geslaagd. Morgen weer een nieuwe dag.

Lees meer