Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Anger Foot

  • Ontwikkelaar Free Lives
  • Eerste releasedatum 2023
  • Platformen Pc
  • Genre Actie , First-Person Shooter , Indie
  • Gameliner score -

Preview: Anger Foot - Heeft de stoute schoenen aan

Mijn Nike Air Max glimmen in de zon. Ik trek mijn Adidas-trainingspak aan en ik sta mij een partij te trappelen. In Anger Foot komt het gabbertje in mij naar boven. Deze titel belooft één van de bruutste first-person shooters van 2023 te worden. Geheel in zijn eigen (hard)stijl. Ontwikkelaar Free Lives weet een unieke sound neer te zetten, een bepaald muziekgenre dat we niet vaak tegenkomen in gameland. De gameplay is echter iets wat we wel vaker gezien hebben. Weet deze snoeiharde shooter te overtuigen? Trek je stoute schoenen aan, dan vertel ik je wat meer.

One Angry Reptile

De gameplay-loop is relatief simpel. Je raast door het getto en knalt gaten in alles wat op je pad komt. Je gebruikt ook je sneakers om je vijanden een enorme trap te geven. Ja, de protagonist van Anger Foot heeft een traptechniek waar Bruce Lee u tegen zegt. Over die protagonist gesproken, hij heeft flink wat woedeproblemen. Hij zou perfect tussen Kratos en de Doom Slayer passen in de line-up van personages die simpelweg veel te boos zijn. Zijn speciale sneakers zijn namelijk gejat en dat is onacceptabel. Tijd om die limited edition bad boys terug te jatten.

Voor deze preview ben ik door tien levels geraasd en dit heb ik afgesloten met een boss fight. Anger Foot doet denken aan shooters, zoals Superhot en Neon White. De levels zijn in principe erg kort. Een succesvolle razernij zorgt ervoor dat je binnen een minuut een level hebt uitgespeeld. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Anger Foot is een game, waarbij je elke keer een beetje wijzer wordt. Wat ironisch is, aangezien je door al dat gebonk wat hersencellen kwijt raakt. Je leert de lay-out van het level, waar de vijanden zich precies verstoppen en hoe de betreffende vijanden op je af komen. Je bent snel en je guns zijn dodelijk. De traptechniek zorgt ervoor dat deuren gebruikt worden als projectielen. Wanneer je het level behaalt, ben je maar een paar minuten van je tijd kwijt en het voelt alsof je echt iets knaps gedaan hebt. Dan realiseer je dat je nog een betere tijd kan neerzetten. Dat je twee vijanden ergens in een kamer bent vergeten. Dat je het hele level kan uitspelen door alleen maar mensen in hun gezicht te trappen. De cyclus begint opnieuw.

News Kids Turbo

Ik werd verrast door de hoeveelheid diversiteit die de demo kent. Je kunt drie wapens vinden, diverse soorten vijanden en poepstampers met verschillende krachten. De guns zijn vrij standaard. Het pistool is accuraat, maar kan maar één bad guy tegelijk verschalken. De uzi en de shotgun zijn een stuk krachtiger, maar minder accuraat. Vijanden vervullen allen een specifieke rol. De een komt op je afrennen voor een melee-aanval, terwijl de ander bommen gooit vanaf een afstand. Tot slot hebben je sandalen verschillende eigenschappen. Ik koos voor een paar dat mij ammunitie gaf na elke kill. Plus omdat ze er zo modieus uitzagen, natuurlijk. Alle ingrediënten zijn hier voor een zeer vermakelijke arena-shooter.

In de Rondvraag van een tijdje terug hadden we het over welke game de meeste teringherrie maakt. Anger Foot kwam toen gelijk in mijn geheugen naar boven, maar dat bedoel ik op de beste manier mogelijk. Het is teringherrie die ik kan waarderen. Normaal gesproken ben ik niet zo van de hardcore en hardstyle, maar de soundtrack van Anger Foot heeft een bepaalde stijl, waardoor ik er stiekem van kan genieten. Het heeft een bepaalde industriële toon, waardoor ik het gevoel heb dat ik in een underground huisfeest ben beland in Polen. De soundtrack complimenteert de agressieve gameplay en setting van Anger Foot uitstekend. Het moet wel echt je ding zijn, want als je de soundtrack te heftig vindt, dan is dit waarschijnlijk een dealbreaker.

Voorlopig oordeel van Bram de hardcoreman

Sommige mensen houden van snelle auto's. Hoewel ik die wagens ook zeker kan waarderen, zijn snelle shooters toch echt meer mijn ding en Anger Foot heeft alles waarvan ik houd. Het heeft sterke gunplay, een brute soundtrack en een line-up met diverse vijanden. Het belangrijkste is nog wel dat deze titel een eigen identiteit heeft en daar absoluut niet van afwijkt. Het heeft bestaansrecht om zich te mogen laten gelden als één van de meest brute shooters die uitkomt in 2023. Ik kan niet wachten om volgend jaar wederom de stoute schoenen aan te trekken.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?