Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Preview: Batman: Arkham City Armored Edition

Geplaatst: 12 juli 2012 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Laatste Gespeeld voor mij voorlopig: Batman: Arkham City Armored Edition. Een hele mond vol aan woorden, die eigenlijk maar één ding duidelijk maken: een opgepoetste versie van een game die je misschien al gespeeld hebt. Echter heb je hier wel weer de GamePad die voor extra mogelijkheden en bezwaren zorgt. Batman vliegt ook in dit deel lekker door de stad met jouw technische hulp. Gaan we dit nog een keer spelen?

Zoiets, maar dan met je GamePad. Awesome!

Same shit, other day
Batman krijgt niet alleen een film dit jaar, maar ook een game. Dat je die game waarschijnlijk al gezien, zo niet gespeeld hebt, laten we even daar. Nintendo had namelijk te kort en trok aan de reserves: we pakken een game die sowieso wel scoort. Nou, of je er fan van bent of niet, de game komt er, dus laat het commentaar met uitmelken en niet cool maar daar. Batman dus, met gadgets van dien. En we laten het hele gedoe maar daar; die gadgets zijn bruut. En dan mik ik op de manier waarop je ze hanteert en bestuurt. De boemerang bestuur je door met je GamePad rare bewegingen te maken, je koelspray met wat aanrakingen op het scherm en ga zo maar door. De enige game die écht gebruik maakt van het hele apparaat. En daar heeft de studio leuke dingen mee gedaan. Net als in ZombiU kun je hier bijvoorbeeld de omgeving scannen en zo kijken naar bloedsporen of verborgen geheimpjes. Je krijgt echt het gevoel Batman te zijn, en niet alleen zijn bestuurder.

Vergelijken die hap
Als Nintendo zijnde vraag je natuurlijk om de vergelijking tussen de PlayStation 3/Xbox 360 en de Wii U. Die kun je dan ook krijgen: grafisch ziet het er net iets mooier uit dan op huidige generatie consoles, maar bewegingen lijken wat stroever te gaan. Laadtijden (ik heb het op beide fronten gespeeld) lijken wat sneller te gaan, maar dat kan zijn omdat het een testversie was. Hij was dus nog niet af, dus kon het geklokt zijn om sneller te presteren. Dat is dus niet helemaal eerlijk, maar daarmee wil ik alleen zeggen dat de game optimaal gebruik maakt van de motor en alles wat daarbij komt kijken. De studio was daarmee ook de enige die eigenlijk vernieuwde tegenover voorgaande games.

Nogmaals: grafisch niet allesvernietigend. Het bekende met een plusje.

Voorlopig oordeel
Het is erg lastig om hier een lang artikel van te maken, want ik had het er al met Alex over: mensen weten het al. Je wilt niet alle mogelijkheden met de GamePad verklappen, maar ondertussen weet je de opbouw en gameplay al. Grote stad, veel bekende vijanden en alles wat je comichartje sneller kan laten kloppen. Verder de toepasselijke gadgets en het bijkomende vechtsysteem. Het werkt, het speelt en het zit er nog steeds in. Niets nieuws aan de horizon, maar wel iets ontzettend leuks. Vernieuwing zit verstopt in de details en leuk is het zeker. De eerste game die echt positief ontvangen wordt. Top!

Lees meer