Preview: Forza Horizon 3

Geplaatst: 22 juli 2016 10:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De E3 is natuurlijk hèt evenement om jaarlijks naar uit te kijken. Voor mij werd dit gevoel dit jaar versterkt door de geruchtmakende komst van een nieuw Forza-deel. In mijn eerdere E3-artikel voorspelde ik al de aankondiging van een nieuwe Horizon-game. En wat een heerlijk gevoel als je achteraf gelijk hebt! Forza Horizon 3 werd tijdens de E3 officieel aangekondigd. Vier jaar na de release van Forza Horizon is het alweer tijd voor het derde deel. Wat weten we tot nu toe over deze game?

Keuze uit de beste auto's ooit

Allereerst draait het in Forza Horizon 3 om het rijden in verschillende auto's met een verscheidenheid aan specificaties. Zo zijn er in de E3-trailer buggy's te zien, maar ook de Lamborghini Centenario komt voorbij. Laat deze auto nou het begin zijn geweest van de geruchtenmachine! Tijdens de Geneva International Motor Show werd dit racemonster namelijk onthuld als covercar van het nieuwste Forza-deel. Sommige fans, waaronder ik, hadden direct de hoop deze auto in de wereld van Horizon los te kunnen laten.

Microsoft maakte tijdens de E3 bekend dat Forza Horzion 3 het grootste auto-roster ooit bevat. Volgens de officiële website kun je uit meer dan 350 auto's kiezen. Dit komt in de trailer all aardig naar voren; buggy's met helikopters in de 'Outback' van Australië is een goede combinatie! Op de site staan tevens foto's van verschillende rallyauto's, pick-ups, racewagens, muscle cars, en supercars. Zelfs Hummer is vertegenwoordigd.

Nieuwe mogelijkheden én vele verbeteringen

Naast een uitgebreide collectie auto's zijn er ook nieuwe races toegevoegd. Zo kun je het bijvoorbeeld opnemen tegen een vloot speedboten en zelfs een zeppelin! Het racen door de Australische woestijn met buggy's en helikopters voegt een hele nieuwe dimensie toe aan het Horizon-festival. Deze nieuwe mogelijkheden vragen tevens om een update van de multiplayer. Zo is het mogelijk om met vier personen de campaign co-op te betreden.

Microsoft heeft nóg meer te melden over de gameplay. Je kunt bijvoorbeeld de situaties zelf aanpassen en delen met Horizon Blueprint. Ook kun je vrienden inhuren om meer fans te bereiken! Deze 'vriendelijke' toevoeging is niet de enige persoonlijke optie. Door het kiezen van je eigen personage én het aanpassen van auto's probeert Microsoft de gamer veel meer te betrekken bij de ontwikkeling van het eigen profiel. Het aanpassen van het geluid van je claxon is bijvoorbeeld nog zo'n personalisatie. Ook het kiezen van een eigen radiozender behoort tot de mogelijkheden.

Één van de functies waar ik het meest naar uitkijk, is Xbox Play Anywhere. Forza Horizon 3 krijgt namelijk - als één van de eerste games - de mogelijkheid meerdere platforms te delen. Je koopt de game voor Xbox One en je krijgt Windows 10 er gratis bij. Klinkt allemaal te gek, maar ik ben zeer benieuwd naar de uitwerking. Een nieuw systeem in werking stellen gaat nooit zonder slag of stoot, dus ik hoop dat de game-ervaring hier niet onder gaat leiden. Zo'n mooie titel moet natuurlijk niet ten onder gaan aan veel Play Anywhere-kritieken. We gaan het zien.

Voorlopig oordeel

Ik ben onwijs enthousiast geworden van de E3-trailer en heb inmiddels zeer hoge verwachtingen. De vele mogelijkheden betreft races en auto's zijn erg interessant. Met opties wordt Forza Horzion 3 een waar succes. Tevens ben ik benieuwd naar de invulling van het festival. Gaat de game verder waar Forza Horizon 2 is geëindigd? Of komt er een compleet nieuwe set-up? Het feit dat Australië en haar uitgestrekte landschappen het decor vormt, is voor vele fans een extra reden om het spel aan te schaffen. De schoonheid van het continent komt in de vrijgegeven beelden al sterk naar voren. Hopelijk is Forza Horizon 3 in zijn geheel net zo fraai. Vanwege de toevoeging van Xbox Play Anywhere zijn de verwachtingen al helemaal hoog gespannen. Het is een kwestie van afwachten. Kom maar op met die Centenario!

Forza Horizon 3 komt op 27 september uit voor de Xbox One. Middels Xbox Play Anywhere behoort Windows 10 ook tot de beschikbare platforms.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Forza Horizon 3

Series

Forza

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One

Releasedatum

27 september 2016

Ontwikkelaar

Turn 10 Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer