Preview: Gears of War 3

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ik ben een enorme Gears of War-fan. De vorige twee delen heb ik uren gespeeld met vrienden! Ik heb dan ook op één achievement na alle achievements gehaald. Epic Games komt nu met het derde en laatste deel van de serie. Afgelopen gamescom mocht ik met de verbeterde Horde-modus aan de slag van Gears of War 3.

Horde 2.0
In Horde is het de bedoeling om zoveel mogelijk waves met vijanden uit te schakelen. De Horde-modus in Gears of War 2 was leuk, maar werd snel eentonig. Je wist namelijk precies in welke wave welke vijanden verschijnen. Na tien waves begin je weer opnieuw, alleen zijn de Locust dan wat sterker geworden en zullen ze met meer verschijnen.
De Horde 2.0-modus in Gears of War 3 gaat dit helemaal anders doen: je tegenstanders worden namelijk willekeurig uitgekozen. Hierdoor zal Horde 2.0 elke keer anders zijn, dus blijft het leuk om het opnieuw te spelen. Na elke tien waves moet je het ook nog eens tegen een eindbaas opnemen, welke ook willekeurig wordt uitgekozen.

Eigen huis en tuin
De grootste vernieuwing van de Horde 2.0-modus is het bouwen van verdediging. Met elke kill die je maakt, verdien je geld. Aan het begin van elke wave krijg je dertig seconden om je geld uit te geven om te bouwen, upgraden, repareren en nieuwe wapens te kopen. Zo kan je barriers, decoys, sentries en turrets bouwen. Je kan echter niet zelf bepalen waar en hoe je ze wilt plaatsen. Je kan deze dingen namelijk alleen op specifieke plekken bouwen die zullen oplichten.

Samenwerken
Ik heb de Horde 2.0-modus samen met vier anderen kunnen spelen tijdens de gamescom. In het begin ging ieder voor zichzelf spelen, maar al snel merkten we dat we het zo niet gingen halen. Je hebt elkaar echt nodig. Zo kunnen een aantal mensen de vijand afleiden, zodat jij in een boog eromheen kan en iedereen in de rug kan aanvallen.
Ook is het nu mogelijk om wapens met elkaar te wisselen en elkaar ammo en geld te geven. In Gears of War 2 moest je eerst een wapen op de grond vinden, zodat je jouw wapen op de grond kon gooien. Met Gears of War 3 kan je gewoon met een druk met iemand anders van wapen wisselen (de ander moet uiteraard wel akkoord gaan).

Voorlopig oordeel
Gears of War 3 gaat genoeg gameplay bevatten om je maanden, zo niet jaren bezig te houden: een grotere singleplayer dan zijn voorgangers, een co-opmodus, een verbeterde Horde-modus, de toevoeging van de Beast-modus en natuurlijk de multiplayer. Daarnaast bevat elke modus meer diversiteit dan zijn voorgangers. Ik durf nu al te zeggen dat Gears of War 3 mijn game van het jaar gaat worden!

Gears of War 3 verschijnt op 20 september exclusief voor de Xbox 360.

Lees meer