Lysfanga: The Time Shift Warrior

  • Ontwikkelaar Sand Door Studio
  • Eerste releasedatum 2023
  • Platformen Pc
  • Genre Actie , Strategie , Indie
  • Gameliner score -

Preview: Lysfanga: The Time Shift Warrior - Nog een keertje!

Om heel eerlijk te zijn, had ik nog niet eerder van Lysfanga: The Time Shift Warrior gehoord voordat ik naar gamescom ging. Toen ik dus zag dat ik achter de schermen een stukje van deze game mocht spelen, besloot ik wel even wat vooronderzoek te doen. De game zag er interessant uit, met veel actie en een bijzonder gameplay-element in de vorm van het terugdraaien van de tijd om samen te werken met klonen van jezelf. Ik ging dus vol enthousiasme naar mijn afspraak en ik kan je alvast vertellen dat ik een enorm leuke tijd heb gehad.

Lysfanga The Time Shift Warrior gamescom preview2

De tijd zal het leren

In Lysfanga: The Time Shift Warrior neem je de rol aan van Imë, een krijgster die van de tijdsgodin de kracht heeft gekregen om de tijd terug te draaien. Deze speciale krachten, en haar zwaard en schild, moeten haar helpen om het land te beschermen tegen demonen die Raxes worden genoemd. Deze Raxes komen er in alle verschillende soorten en maten en hebben elk hun eigen speciale vaardigheden. Daarnaast hebben ze ook allemaal een andere gimmick die ervoor zorgt dat je op een andere manier met ze om moet gaan om ze te kunnen elimineren.

Tijdens mijn hands-on sessie achter de schermen op gamescom mocht ik een aantal levels van Lysfanga: The Time Shift Warrior spelen. Elk level is eigenlijk een soort puzzel met een aantal vijanden die uit de weg geruimd moeten worden. Om dit te kunnen doen, moet je elke keer de tijd terugdraaien. Wanneer je namelijk een actie hebt gedaan, kun je de tijd terugdraaien om de volgende keer iets anders te doen. Nadat je de tijd terug hebt gedraaid, blijft een kloon staan die dezelfde acties uitvoert als jij hebt gedaan, waardoor jij bijvoorbeeld de andere kant op kunt lopen of een andere vijand aan kunt vallen. Je moet van tevoren dus goed nadenken over wat je strategie gaat zijn om alle Raxes zo zorgvuldig mogelijk uit de weg te ruimen.

Lysfanga The Time Shift Warrior gamescom preview1

Samen sta je sterk

Naast de paar normale levels die ik heb gespeeld, mocht ik ook een eindbaasgevecht doen. Deze eindbaas had een drie verschillende fases waar ik doorheen moest en elke fase kwam er weer iets nieuws bij dat ik moest doen om hem te verslaan. Het was een erg intens gevecht waarbij ik de balans moest zien te vinden tussen het toebrengen van schade, het ontwijken van aanvallen en het op tijd terugdraaien van de tijd, zodat ik een nieuwe loop kon beginnen. Na een intense strijd die wel uren leek te duren, wist ik eindelijk de eindbaas te verslaan en ik moet toegeven dat ik me in tijden niet zo voldaan heb gevoeld na het verslaan van een eindbaas.

Deze ervaring heeft er wel voor gezorgd dat ik benieuwd ben naar meer. De normale levels waren redelijk uitdagend, maar het eindbaasgevecht vond ik behoorlijk spectaculair. Ik vond het tof om te zien dat het eindbaasgevecht om meer draaide dan alleen zoveel mogelijk schade toebrengen en aanvallen ontwijken. Ik moest namelijk ook mijn klonen inzetten om speciale bollen in de arena kapot te maken en dat moest ik ook nog eens goed timen. Erg vermakelijk.

Lysfanga The Time Shift Warrior gamescom preview

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Lysfanga: The Time Shift Warrior is zeker een hele bijzondere game. Door het terug kunnen draaien van de tijd en het samen moeten werken met je klonen uit het verleden krijgen de levels een interessant puzzelelement. Van de paar levels die ik gezien heb, zit er best wat variatie in de vijanden en hoe je het aan moet pakken om ze te verslaan. Ook het eindbaasgevecht dat ik met bloed, zweet en tranen en heb weten te overwinnen, was enorm gaaf. Ik ben benieuwd naar de volledige game, om te zien of de game ook leuk blijft en of de levels ook langzaamaan moeilijker worden.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?