Preview: Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

Geplaatst:

De releasedatum van Ni No Kuni II: Revenant Kingdom nadert ons met rasse schreden en dat is maar goed ook, want ik kan in ieder geval niet meer wachten op die game. Het is een vervolg op het eerste deel dat in 2010 de harten van menig gamer wist te winnen. Het mocht zeven jaar duren, maar met een paar maanden mogen we toch eindelijk aan de slag met de titel. Wat je nou allemaal kan verwachten van Ni No Kuni II is te lezen in deze preview.

Maak kennis met Evan

In het tweede deel van de JRPG maken we kennis met een compleet nieuwe protagonist. Het gaat om Evan, die ondanks zijn jonge leeftijd al de heuse koning is van een koninkrijk. Dit zorgt echter wel voor enkele problemen wanneer er een duister kwaad (ik weet het, heel dramatisch) zijn koninkrijk dreigt te vernietigen. Het is aan hem om de wijde wereld in te trekken en dit te voorkomen.

Voor de mensen die het eerste deel gespeeld hebben, is de gameplay wellicht nog heel bekend, maar voor de mensen die dit nog niet weten, krijgen een kleine recap. In principe ben je volledig vrij om te gaan en staan waar je wil. Dit zorgt ervoor dat je diverse steden kunt betreden en daarnaast de grote open wereld kunt verkennen. Terwijl je de wereld verkent, kom je rare wezens tegen. Deze staan bekend als Higgledies en doen in eerste instantie een poging om je aan te vallen. Kun jij ze echter verslaan en vangen, dan staan ze voortaan aan jouw kant.

Het laatstgenoemde is voornamelijk de reden dat ik zo ongelooflijk veel uren in het eerste deel heb gestopt. Nu ben ik een ontzettende verzamelaar, maar de game biedt ook alle mogelijkheden om dit deel verslavend te maken. Wanneer je dit combineert met de grote open wereld en allerlei sidequests die er naast de hoofdverhaallijn beschikbaar zijn, dan kan je je urenlang vermaken met deze titel. Het tweede deel heeft er alle schijn van dat dit exact hetzelfde gaat zijn en natuurlijk aangevuld wordt met nieuwe wezens om te vangen en mee te strijden. Ik kijk er ontzettend naar uit om weer ontiegelijk veel uren in deze game te gooien.

Zoveel te doen!

Hierboven bespreek ik al kort de quests die je overal kunt doen. De wereld van Evan is er namelijk niet een die leeg is, maar is gevuld met mensen, dieren en alles wat je je maar kunt bedenken. Zij vinden dat dreigende kwaad blijkbaar niet zo heel belangrijk en weten je op te zadelen met de meest penibele klusjes. Soms moet je wat dingen zoeken of een andere persoon zoeken, maar een ding wordt duidelijk: het vergt je zeeën van tijd. Op deze manier leer je de wereld en diens inwoners goed kennen. Zo kan je jezelf lekker verliezen in de wereld van Ni No Kuni II.

Een belangrijk nieuw ding in het tweede deel is dat je je eigen Kingdom kunt creëren als een soort van minigame. Door de tijdrovende quests te doen, maak je soms vrienden met de juiste mensen. Dit zorgt er weer voor dat ze een plekje willen in jouw stad en jij kunt ze daar zelf neerzetten om zo jouw eigen Kingdom samen te stellen. Geeft het voltooien van quests toch net wat meer reden.

Verwachting

Wanneer ik kijk naar de hoeveelheid mogelijkheden die Ni No Kuni II ons voor weet te schotelen en me bedenk hoe lekker het eerste deel wegspeelde, ben ik er zeker van dat Level-5 van dit tweede deel opnieuw een pareltje weet te maken. Het enige waar ik nog mijn vraagtekens over heb, is het verhaal. Het is duidelijk wie je bent en wat je doel is, maar ik heb nog niet goed voor ogen hoe dit er straks uit gaat zien. Voor nu nog maar even afwachten. Ik ga in ieder geval de nachtjes aftellen.

Ni No Kuni II: Revenant Kingdom verschijnt op 23 maart voor de pc en PlayStation 4.

Lees meer