Preview: Street Fighter X Tekken

Geplaatst: 13 oktober 2011 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Er wacht een dik najaar op ons qua games, maar er zitten onderschatte parels tussen. Kijk naar Inversion, of Street Fighter X Tekken. Niemand hoor je daar over praten. Laat ik daar nou even verandering inbrengen, want dit kan zo niet langer. Op naar bekendheid!

2D, oldschool en veel bier
Street Fighter X Tekken (met een X, geen versus) is met Marvel vs Capcom 3 te vergelijken. Twee universums die elkaar tegenkomen en samen verder gaan. De karakters en moves van Tekken komen naar Street Fighter en worden dus getransformeerd. Van speelstijl tot tekenstijl, ze krijgen een hele makeover.
Dat ze ook anders gaan spelen, werd al snel duidelijk in de eerste trailers. Neem bijvoorbeeld Kazuya Mishima, die sneller te werk ging en makkelijker van kant naar kant kwam. Wat raar is, want volgens de fans is Street Fighter de snellere game van het stel. Vandaar dus dat Tekken fans die bij Street Fighter komen kijken, even moeten slikken. Niet getreurd: ons wordt beloofd dat ook Tekken fans helemaal tevreden zullen zijn. PR-praat of harde feiten? Ik weet het niet, maar ik denk dat Capcom ook de nieuwkomers serieus gaat nemen.

En toen
Wie meteen een linkje naar Arcana Heart 3 legt, die onlangs ook reviewd werd, zit verkeerd. Daar heb je maar één serie aan karakters en een honderdtal combinaties. Hier zit het allemaal wat simpeler over het algemeen, maar per karakter is het even puzzelen. Welke heeft nu de sterkste lage stoot? Die chick in dat strakke pakkie? Of toch nog steeds Mr. Bison? Het is weer opnieuw vergelijken, iets waar ik heel blij van kan worden. De voorbereiding moet namelijk net zo leuk zijn als het vechten zelf. Aanvallen kiezen, misschien nog snel even karakter wisselen en de gegevens van de vijand doornemen. Dan, alleen dan, heb je een kans in de wereld van zowel Street Fighter als Tekken.

Verwachting
De game komt al in het eerste kwartaal van 2012 uit, dus Capcom moet nog even goed aan de bak met de PR en reclame. Want als het zo doorgaat, zal deze game (waarschijnlijk) ondergesneeuwd worden door echte knallers. Dat de game het in zich heeft, is wel zeker. De grote variatie aan karakters en de nieuwe speelstijl van de Tekken-personages is toch wel een dikke plus. Nog even wachten, en dan kun je los met deze game. Ik wil er tenminste wel meer over te weten komen.

Lees meer