Preview: WWE '12

Geplaatst: 23 augustus 2011 11:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Laat ik het maar gelijk zeggen: ik heb heel weinig met WWE-games. Ik denk dat ik dit soort spellen voor het laatst op de PlayStation 1 heb gespeeld, toen het nog WWF heette. Daarom had ik weinig zin om naar de presentatie van het nieuwste deel, WWE '12, te gaan. Uiteindelijk ben ik er toch naartoe gegaan en werd ik aangenaam verrast!

Predator Technology
WWE '12 gebruikt een nieuwe technologie, namelijk Predator Technology. Hiermee zijn de gevechten nog realistischer. Zo zijn er meer dan 25 camera's om het zoveel mogelijk als op de tv te laten lijken. Ook zijn de physics enorm verbeterd. Zo zullen de touwen van de ring op en neer gaan als je iemand keihard op de grond smijt. De grootste verbetering in deze game is toch wel het animatiesysteem. Waar de animaties in de voorgaande delen erg houterig overliepen, lopen deze in dit deel vloeiend over. Ook kunnen animaties nu onderbroken worden als iemand anders je een mep geeft.

Create en share
In WWE '12 is het, net als de voorgaande delen, mogelijk om je eigen Superstar te maken. Hierin kan je werkelijk van alles aanpassen: je borstkas, haar, tattoos, broek, enzovoort. Je kan nu ook vier woorden kiezen waarmee de ringannouncer je van tevoren aankondigt.
Het is nu eindelijk ook mogelijk om je eigen ring te maken. Ook hier kan je van alles aanpassen: de mat, de palen, logo's, schermen, ringannouncer, de touwen. Zo kregen we een ring met een grasmat te zien met allemaal felle kleuren touwen. Je kan hier uitgebreid mee aan de slag gaan, maar dat hoeft niet. Je kan namelijk ook de arena's van andere mensen downloaden en raten. Hierdoor kan je uit een enorm scala arena's kiezen om in te vechten.

Controls
Na een korte presentatie mocht ik zelf aan de slag gaan met de game. Hoewel er nog geen tutorial in de demo zat, kon ik al bijzondersnel met de controls overweg. De game vertelt je namelijk op bepaalde momenten wanneer je bijvoorbeeld RT moet indrukken om te blokken, of B om iemand te pinnen. Ook is de ingewikkelde besturing met het rechterpookje verdwenen en zal alles met de knoppen gaan. Hierdoor is de game erg toegankelijk voor iedereen, dus kan je ook zo een potje tegen een nieuweling spelen.

Voorlopig oordeel
WWE '12 gaat met een heleboel vernieuwingen komen: betere engine, betere animaties, het maken van je eigen arena's, maar vooral de simpele besturing. Waarschijnlijk ben ik nog steeds een shitload aan vernieuwingen vergeten. Zoals ik in mijn inleiding al zei ben ik aangenaam verrast door deze game. Vanwege de simpele controls kan iedereen in de game stappen, wat leuke gevechten op kan leveren. WWE '12 wordt misschien wel mijn verrassing van het jaar!

WWE '12 verschijnt op 25 november voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de Nintendo Wii.

Lees meer