Tech: OnePlus 7T Pro - Perfect voor gamers

Geplaatst: 1 februari 2020 14:00
-

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij, dus waarom niet van de nood een deugd maken? De smartphones van vandaag de dag lijken steeds meer op een soort laptops op zakformaat en de OnePlus 7T Pro doet daar nog een schepje bovenop. Met specificaties waar je u tegen zegt moet deze nieuwe telefoon van OnePlus het gamen op een smartphone een flink stuk aangenamer maken, want laten we eerlijk zijn: 'echt' gamen op een smartphone is er nog niet helemaal van gekomen. De vraag is, is deze nieuwe telefoon echt zo goed als de specificaties doen lijken?

onbekend

Eerste indruk

OnePlus is nog een groentje op de smartphone markt en het is eigenlijk gek om te bedenken dat het bedrijf nog geen zes jaar geleden op de proppen kwam met hun eerste wapenfeit: de OnePlus One. Afgezien van de naam die een beetje raar is, heeft het Chinese bedrijf zich van meet af aan goed in de markt weten te zetten en is het bewonderenswaardig wat zij in die tijd voor elkaar hebben gekregen. Inmiddels is OnePlus zo gegroeid dat het goed is voor een omzet van maar liefst 1,9 miljard dollar. Niet gek voor een bedrijf dat praktisch net de luiers ontgroeid is. Een combinatie van een goed product, uitstekende marketing en een concurrerende prijs maken dat OnePlus een speler is om rekening mee te houden.

Het Chinese bedrijf heeft heel goed nagedacht over de producten die het aanbiedt, maar ook over de manier waarop. Je koopt namelijk niet zomaar een nieuwe smartphone als je de OnePlus in huis haalt, maar een koopervaring. De telefoon komt in een opvallende knalrode doos waarin je naast de gebruikelijke dingen ook een persoonlijke boodschap van mede-oprichter Pete Lau vindt. Ook een hoesje voor je telefoon is standaard in de doos meegeleverd. Het zijn de kleine dingen die het hem doen, maar je merkt dat overal een idee achter zit en dat OnePlus er op is gericht om het de consument zo fijn mogelijk te maken. De eerste indruk is in ieder geval dikke prima, maar uiteindelijk gaat het allemaal om de smartphone zelf. Al die poeha is niets waard als het product waar je het voor doet niks voorstelt.

onbekend

Om je vingers bij af te likken

De OnePlus 7T Pro valt direct op door z'n mooie afgeronde en randloze design. De standaard editie komt met een mooie blauwe achterkant dat dankzij het meegeleverde doorzichtige hoesje mooi zichtbaar blijft. Het 6,67 inch display beschikt over een QHD+ resolutie en HDR10+ technologie. De beelden die hiermee op de smartphone kunnen worden weergegeven zijn eenvoudigweg adembenemend te noemen. Met 90Hz beschikt het scherm bovendien over een zeer responsieve verversingssnelheid, dat ideaal geschikt is voor het spelen van games op je mobiel. Hierdoor wordt een potje Call of Duty: Mobile een hele fijne game-ervaring. Iets dat maar een select groepje smartphones echt voor elkaar krijgt. De UFS 3.0 opslag met RAM-boost speelt hierin ook een belangrijke rol.

Toch is niet alles aan de OnePlus 7T Pro even goed.Ondanks dat het QHD+ scherm hele mooie foto's kan weergeven, werkt de camera hierin een stuk minder mee. Je hebt een flinke diversiteit aan zoomopties en allerlei modi, maar de kwaliteit van de foto's laat toch flink te wensen over. De Triple camera geeft de mogelijkheid om snel van lens te kunnen wisselen, maar echt mooie foto's zoals je die van vergelijkbare telefoons gewend bent blijven uit. Daarbij ontbreekt het de telefoon aan een 3,5mm-jack aansluiting, dat ik toch een groot gemis vind. De accuduur van de 4085mAh-batterij is ook niet geweldig. Daar staat wel tegenover dat deze met de innovatieve warp-charge binnen no-time weer is opgeladen naar een acceptabel percentage. Naar eigen zeggen laadt de telefoon zich in een half uurtje op van 0 naar 68% en dat is erg snel als je het vergelijkt met andere modellen. Mijn ervaring is dat dit voor het gevoel best wel kan kloppen, al heb ik er niet met de stop-watch naast gezeten om te zien of het ook exact zo is.

onbekend

OnePlus 7T Pro is waar voor je geld

Goed, de OnePlus 7T Pro heeft dus een aantal minpunten die maken dat de smartphone geen perfecte score behaalt, maar als je alles bij elkaar neemt heeft het Chinese bedrijf met dit model weer een solide product op de markt gebracht. Het apparaat is uitstekend geschikt voor mobile gaming, iets dat jou en mij toch zeker wel moet aanspreken. De prachtige beelden die worden geproduceerd en de hoge verversingssnelheid bieden een fijne ervaring. Als je een telefoon zoekt die puur geschikt is voor het maken van foto's dan kan ik je toch adviseren even verder te zoeken. Het prijskaartje dat aan de OnePlus 7T Pro is verbazingwekkend concurrerend voor wat je ervoor krijgt. De adviesprijs van 759 euro is het meer dan waard.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord