Voorspelling: Batman: Arkham Knight

Begin vorig jaar noemde ik 2013 een matig jaar en klampte ik me vast aan het feit dat 2014 daardoor alleen maar beter kon worden. Daar zat ik toch een beetje mis. Het jaar 2014 stond in het teken van de remakes, die ik veelal heb proberen te vermijden. Daarnaast heb ik me, ondanks dat het jaar kwalitatief gezien wellicht wat tegenviel, toch uitstekend weten te vermaken op beide next-gen consoles, maar was het gewoonweg geen topjaar. Het jaar 2015 kan het vorige jaar met gemak verslaan en de vele toppers die al op de planning staan, lijken daar bijna een zekerheidje van te maken. Laten we vooral hopen dat er in 2015 uitsluitend werkende games in de schappen worden gelegd, die bovendien, zoals je mag verwachten, compleet zijn. Geen gedoe met online componenten die tijdens de eerste weken niet naar behoren werken en geen DLC die opzettelijk wordt achtergehouden maar stiekem al wel op de disc aanwezig blijkt te zijn. Bij de volgende drie games heb ik het idee dat dit wel in orde gaat zijn en warempel, ik kijk er ook nog eens smachtend naar uit!

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt heb ik al bijna een uur in volle glorie mogen aanschouwen, waarna het hunkeren naar deze game nog eens werd verdrievoudigd. Dit is, afgezien van Dragon Age: Inquisition, bovendien dé RPG die de next-gen consoles in mijn ogen nodig hebben. Hier wil ik tientallen uren insteken. Ik wil de wereld doorkruisen, vijanden op listige wijze verslaan en kennis maken met de wonderlijke bewoners van de nog wonderlijkere wereld. Bovendien komt The Witcher 3: Wild Hunt al in februari uit: een zeer gunstige periode voor een game als deze. Oh wacht: NOT! De game is onlangs uitgesteld naar mei, helaas. Geralt of Rivia, gebruik deze tijd om de game nog beter te maken en stel me vooral niet teleur, want ik weet je te vinden!

onbekend

Project CARS

Racegames op de next-gen consoles, die zijn er wel, maar eentje waarin ik ziel en zaligheid kan steken, die heb ik nog niet weten te bespeuren. Project CARS biedt op papier alles wat ik zoek in een racegame. Van de bestaande tracks tot de verschillende soorten auto's en van het veelbelovende, dynamische weersysteem tot de gameplay die neigt naar simulatie. Gespeeld heb ik hem helaas nog niet, waardoor ik vooral benieuwd ben hoe het eindresultaat zal uitpakken. De game doet me momenteel denken aan de klassieke DTM-games, die ik destijds donkergrijs heb gespeeld en dat is alleen maar een goed teken. Ik kan nu al niet meer wachten om het gaspedaal in te trappen en in maart is het dan eindelijk zover.

onbekend

Batman: Arkham Knight

De Arkham-serie bezit een comfortabel plekje in mijn hart, ondanks het feit dat niet iedere game even goed was. Met ieder deel heb ik me toch uren vermaakt, ook al ben ik van origine geen enorme Batman-fan. Met Batman: Arkham City kwam alles samen en deze game zie ik dan ook nog altijd als een van de betere games ooit gemaakt. Na het dipje dat Arkham Origins heette, heb ik het gevoel dat Batman: Arkham Knight alles weer recht gaat zetten. Ook deze game heb ik al even mogen bevingeren en dat deed ik zeker niet met tegenzin. De batmobiel betreedt in Arkham Knight eindelijk het toneel, evenals vele bekende en minder bekende schurken. Ik hoop van harte dat men de game enigszins op het niveau van Arkham City weet te krijgen, want lukt dat, dan zou dit zomaar een van de betere games van 2015 kunnen worden. We zullen het hoogstwaarschijnlijk in juni gaan ondervinden.

onbekend

Naar welke games kijken jullie dit jaar uit? Laat het ons vooral even weten!

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?