Voorspelling: Bravely Default: Flying Fairy

Geplaatst: 5 januari 2013 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2012 was voor mij een jaar van inhalen. Het waren voornamelijk oude games die de boventoon voerden in plaats van de nieuwe. Gelukkig zal daar in dit nieuwe jaar verandering in komen, want er staat veel leuks op de plank. Hopelijk wordt dit jaar tevens het jaar waarin de PlayStation Vita een keiharde terugkeer zal maken, want Sony's handheld verdient het. In de tussentijd verlang ik nog even naar de games die de concurrentie zal krijgen in 2013.

Bravely Default: Flying Fairy

Nog steeds geen standvastige bevestiging voor Europa, maar met een paar stille hints hier en daar liet uitgever Square Enix de hoop op deze spirituele opvolger van Final Fantasy: The 4 Heroes of Light nog niet verloren gaan. In Japan is de game al een tijdje uit en zijn zowel de spelers als critici het erover eens dat dit een bijzonder goede game is. Van het artwork tot aan de orkestrale muziek, op bijna alle punten heeft Square Enix alles uit de kast getrokken voor een onvergetelijke ervaring. Het artwork heeft mij al dermate geïnspireerd om nieuwe tekenstijlen te proberen en ik kan ook absoluut niet wachten op een bevestiging van deze ouderwets toffe JRPG.

SimCity

Zoals een aantal anderen op de redactie kijk ik ook erg uit naar de nieuwe SimCity. Burgemeester spelen over een hele stad vol vrolijke, klagende, werkende, reizende mensen blijft leuk en uitgever Electronic Arts lijkt erg veel moeite in deze game te stoppen om hem zo gaaf mogelijk te maken. En die multiplayermodus, die ziet er echt heel gaaf uit. Hopelijk bevat deze ook een mogelijkheid om die over een LAN te kunnen spelen, want dan kunnen de blikken fris en zakken chips opnieuw tevoorschijn worden getoverd voor een intens lange, en leuke, nacht vol SimCity; deze keer met een stel vrienden.

Monster Hunter 3 Ultimate

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen: ik heb, ondanks de disk van een maat die ik hier nu al een geruime tijd heb liggen, me nog steeds niet gewaagd aan de Monster Hunter-games, maar om de een of andere reden trekt de aankomende Nintendo 3DS-versie mij meer dan die op de Nintendo Wii. Zou het zijn vanwege de voorliefde voor de handheld, of de mogelijkheid om het spel nu lekker in de trein te kunnen spelen? Ik heb geen idee, maar ik heb wel trek in zo'n grootse game voor m'n Nintendo 3DS!

Lees meer