Voorspelling: Kingdom of Amulur: Reckoning

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ow nee toch, geen vooruitblik he? Kom op Alex, niet? Wel? Maar... Oké. Wel dan. Jij je zin. Een vooruitblik van 2012. Het jaar wat na 2011 komt en voor 2013. Het jaar waar velen een aankondiging van de nieuwe console van Microsoft verwachten, en de PlayStation Vita zijn intrede doet. Het jaar dat Sony haar hack moet goed maken, en Nintendo met de Wii U komt debuteren. Oftewel: genoeg om te haten en te prijzen.

BioShock Infinite

Een game die niet echt vaak gezien wordt, tenminste, niet door de mainstream twaalfjarige Call of Duty-spelers. Het is een titel met niet alleen sfeer, maar ook graphics, personages en gevoel. Al vooraf kun je zien dat de makers het een hart hebben gegeven. Een hart dat het bloed rondpompt door zowel de karakters als de wereld zelf. Het bloed voegt innovatieve ideeën toe, en werkt de oudere beter uit. Het loopt allemaal net wat strakker en lekkerder, en dat is alleen maar een plus. Eén van de verborgen knallers, naar mijn zeggen.

Kingdom of Amulur: Reckoning

Weet je het nog? gamescom 2011. Die rare man die vol gevoel en ervaring vertelde over zijn wereld, zijn eigen idee. Het idee heet Kingdom of Amulur: Reckoning, wat al verwijst naar een fictieve wereld. Je kan het héél grof gezien vergelijken met The Elders Scroll V: Skyrim. Ook hierin bevecht je de meest rare en legendarische monsters met een eigen wapenset. Maar daar houdt de vergelijking al snel op. Zo is het hier wel gestroomlijnd qua combat, en zie je dit hele idee vanuit één perspectief, en dat is third-person. Dus of ik uitkijk naar deze titel? Ja!

PlayStation Vita

Dit stukje technologie is al uit in het oosterse gedeelte van onze planeet, maar hier in het altijd zonnige Nederland zijn we nog steeds aan het wachten. Aan het wachten op misschien wel het krachtigste stukje techniek wat we in 2012 in onze handen krijgen. Dit is namelijk de PlayStation Portable 3.0. Twee pookjes? Check. Twee touchscreens? Check. Twee keer zoveel fun? Check! Dit wordt voor mij persoonlijk erop of eronder, want met een 'meh' heb je mij niet, niet dit keer. De Vita moet zich helemaal gaan bewijzen qua games, software en ondersteuning, en alleen dan kan het al mijn verwachtingen waarmaken.

Lees meer