Voorspelling: StarCraft II: Heart of the Swarm

Geplaatst: 3 januari 2013 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2012 was voor mij een druk jaar. Diablo III, Oil Rush, Max Payne 3, Borderlands 2, Guild Wars 2, veel grote en minder grote titels hebben dit jaar bepaald. Volgend jaar zullen echter de eerste Kickstarter games hun voltooiing bereiken. Eindelijk wat games die niet door de grote uitgevers worden verdraaid tot er stront overblijft. Het rijtje games dat ik in 2013 wil gaan spelen bestaat dan ook grotendeels uit deze kleinere, maar niet minder goede, titels.

Wasteland 2

Voor mij zal deze game er een zijn waar ik reikhalzend naar uit zal kijken. Dit vervolg op Fallouts opa, Wasteland, zal de ouderwetse Fallout RPG gameplay terug gaan brengen. Dit gaat tactische turn-based combat, veel dialogen en een post-nucleaire setting inhouden die veel sfeer gaan creëren. Deze game wordt gemaakt door hetzelfde team als de eerste Fallout-games onder leiding van Brian Fargo, dus ik ben erg benieuwd. Zelfs Obsidian Entertainment zal er het nodige aan gaan bijdragen. Deze game belooft een feest van herkenning te gaan worden voor de oudere gamers onder ons.

Carmageddon: Reincarnation

Een andere game die in 2013 zijn terugkeer zal maken is Carmageddon. In deze reboot, genaamd Reincarnation, zul je weer op uiterst controversiële wijze voetgangers tot snot rijden, races winnen en tegenstanders tot schroot rammen. Dit alles inclusief de 'piledriver bonus' (voetganger tussen je auto en een muur pletten), 'bonus for artistic impression'(met de bloedvlek een tekening maken) en bejaarden met rollators ('I was in the war!'). Ik krijg nu alweer een grijns op mijn gezicht bij de gedachte aan het rond racen op zo'n over-the-top niet-serieuze manier.

StarCraft II: Heart of the Swarm

Blizzard gaat dit jaar met een uitbreiding komen voor het uiterst succesvolle StarCraft 2, waarin de Zerg centraal zullen staan. Veel extra eenheden zullen zowel de singleplayer als de multiplayer gaan sieren. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe verhaallijn die meester storytellers bij Blizzard Entertainment voor ons hebben geschreven. Wat gebeurt er met Kerrigan? Wat zal Raynor daarover te zeggen hebben? Vragen, vragen, vragen

Lees meer