Voorspelling: The Last of Us

Geplaatst: 11 januari 2013 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

2012 was het jaar waarin ik trouwde en dus aanzienlijk minder tijd en geld had om te gamen. Daarom heb ik enkel een paar games uit de budgetbak gevist die al langer op mijn verlanglijstje stonden. Zowaar kreeg ik naarmate de maanden verstreken steeds meer tijd om te gamen. Uiteindelijk heb ik RAGE, Alan Wake en King Kong uitgespeeld (die laatste stond al jaren in de kast te wachten om uitgespeeld te worden en bleek de tand des tijds helaas niet overleefd te hebben). Op dit moment ben ik Fallout: New Vegas nog aan het afronden en daarna wordt het uitkijken naar nieuwe games. Wie het voorgaande stukje tekst aandachtig heeft gelezen zal het niet verbazen dat deze nieuwe games allemaal om de singleplayerervaring draaien.

Grand Theft Auto V

Eigenlijk behoeft de titel geen verdere uitleg, maar daar gaat Alex helaas niet mee akkoord, dus even een korte toelichting. GTA V is de moeder der sandbox games en een waar paradijs voor de free roamer. Laat ik nou net een free roaming bitch zijn. Daarnaast speelt het gebrek aan een rijbewijs wellicht ook onbewust een rol, want geen enkele andere game biedt de mogelijkheid om in een dusdanig overtuigende, levende stad rond te rijden zoals GTA dat doet. Hebbuh!

The Last of Us

Dit was een twijfelgevalletje. Voeg ik een race game toe, kies ik voor Tomb Raider of ga ik toch voor een nieuwe IP? Uiteindelijk werd het The Last of Us, mede doordat onder andere Alex en Ruud Tomb Raider al op hun lijstje hadden staan en ik van mening ben dat The Last of Us ook wel wat aandacht verdient. Met name de setting van een kapotte wereld spreekt mij altijd erg aan. Dit tezamen met de relatie tussen een oude brompot en een vijftienjarige puber kan voor een verrassende, emotionele mix zorgen. Het is alleen te hopen dat die puber je niets steeds irritant voor de voeten zal lopen.

Watch Dogs

Een open stad, verbluffende graphics en een heerlijk donker tech-sfeertje; allemaal ingrediënten die mijn hartje sneller doen kloppen. Hoewel er inhoudelijk nog niet zo heel veel bekend is over Watch Dogs,lijkt dit een game te worden die een tipje van de sluier oplicht van wat ons met de volgende generatie consoles te wachten staat. Dit is echter ook typisch zo'n titel die meerdere keren de deadline niet zal halen en daardoor hopelijk niet doorslipt naar 2014. We houden deze hond in de gaten.

Lees meer