Vragen over Planet Zoo op de PS5 en Xbox Series beantwoord

Geplaatst:
Aangepast: 10 april 2024 10:37

Frontier Developments is op dit moment één van de grote spelers, als we het hebben over de simulatiegames, waarbij eigen parken worden gemanaged. Waar de games vaak een pc-debuut kennen, heeft de ontwikkelaar ook de nodige stappen gemaakt op de consolemarkt. Denk hierbij aan: Planet Coaster, Jurassic World Evolution en sinds kort hebben we kennis mogen maken met Planet Zoo op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Ja, bij gebrek aan een nieuwe Zoo Tycoon is Planet Zoo het beste wat er te spelen valt op de consoles. Wanneer zo'n pc-gefocuste titel aanstalten maakt op hele andere platformen, roept dat natuurlijk vragen op. Gelukkig zijn we bij Gameliner de grootste dierenvrienden, dus daarom zijn hier Drie van die vragen over Planet Zoo op de PS5 en Xbox Series beantwoord!

Hoe functioneert Planet Zoo op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S?

Wie bekend is met managementgames, weet dat dit soort titels stiekem best wat van je CPU kunnen slurpen. De performance van Planet Zoo op de PS5 en Xbox Series X|S was daarom een bijzonder meetpuntje. De current-gen consoles hebben best wat rekenkracht in hun mars, maar weten ze ook een uitgebreide simulatiegame goed af te spelen? Het korte antwoord: ja, het draait allemaal als een tierelier. Zelfs op het zwakkere broertje - oftewel de Xbox Series S - is Planet Zoo een plaatje en kan de speler genieten van een vrijwel foutloze ervaring. Nu is het wel zo, dat de grootte en de drukte van je dierentuin uiteindelijk een tol gaan eisen. Wanneer jij een park hebt, waardoor de Beekse Bergen in vergelijking eruit ziet als een kinderboerderij, dan ga je dat wel ietwat merken aan de performance. Denk hierbij aan lichte framedrops en bescheiden stotter issues. Maar over het algemeen kun je zorgeloos aan de slag met Planet Zoo: Console Edition.

Planet Zoo PS5 Xbox Series

Hoe speelt Planet Zoo met een controller?

Nu weet ik dat een aantal puristen in de redactie al met gebroken klompen deze alinea bekijken en denken: hoe durf je - een managementgame hoort met muis en toetsenbord gespeeld te worden! Ik ben het hiermee deels eens. Idealiter spelen de games van Frontier Developments het beste met de m&k-set-up. Echter, dit is een luxe die de meeste consolespelers niet in huis hebben. Daarom luidt de vraag simpel: hoe speelt Planet Zoo met een controller? Vergelijkbaar met het eerdere werk van de ontwikkelaar - zeer degelijk. Planet Zoo is een vrij ingewikkelde titel, waar veel systemen en menu's om de hoek komen kijken. Frontier heeft het voor elkaar gekregen om een flexibele controller-set-up te creëren, waarbij de spelers gemakkelijk bij de vele opties kunnen en ook - niet geheel onbelangrijk - hartstochtelijk in alle detail kunnen bouwen.

Planet Zoo PS5 Xbox Series1

Welke content is beschikbaar in Planet Zoo: Console Edition?

De originele uitgave van Planet Zoo heeft natuurlijk enorm veel uitbreidingen gekend. Diverse DLC-pakketen zorgden voor nog meer beschikbare dierenliefde in de simulatiegame: zestien verschillende pakketen en daarbij kun je ook nog eens de Deluxe Edition meerekenen. Ja, de pc-versie is dus veranderd in een regelrechte beestenboel voor de dierenvrienden die wat extra centen gedoneerd hebben. Ik krabde daarom wat achter mijn olifantenoren, toen ik vernam dat Planet Zoo: Console Edition een 'season pass'-achtig model kent. Door middel van dit systeem worden alle uitbreidingen opnieuw verkocht aan de console-spelers, maar liefst veertien stuks. Je kunt al eerder met wat DLC's aan de slag, mits je bereid bent je portemonnee te trekken. Om antwoord te geven op de originele vraag: de content die je mag verwachten in Planet Zoo: Console Edition is vergelijkbaar met de launch van Planet Zoo op de pc, al zijn er wel wat QoL-features aanwezig. Valt hiervoor wat te zeggen? Ja, ik weet niet zo goed of het voor de console-spelers nou zo eerlijk is om te moeten dokken voor alle additionele content, aangezien ze een jaartje of vijf hebben moeten wachten voor deze port. Afijn, dat mogen de vele dierentuinmanagers zelf weten.

Planet Zoo PS5 Xbox Series 1Planet Zoo PS5 Xbox Series 1Planet Zoo PS5 Xbox Series 1

Nu weet je alles wat je moet weten over Planet Zoo op de console. Ben jij van plan om dierentuinen te bouwen op de PS5 en Xbox Series X|S? Of blijf je lekker bij de pc-versie kleven? Laat het ons weten in de comments!

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Planet Zoo

Series

-

Uitgever

Frontier

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

5 november 2019

Ontwikkelaar

Frontier Developments

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord