Wat komt er kijken bij het ontwikkelen van een game?

Onderzoeken, designen, programmeren, testen en vermarkten. Er is een hoop kennis nodig om een game te ontwikkelen. Wanneer je als organisatie een game wil ontwikkelen, is het fijn om te weten wat er allemaal bij komt kijken. Want bij de ontwikkeling van een game komt een hoop codering kijken waarvoor het handig is om Front End Developer vacatures online te zetten. Na het lezen van dit artikel weet je wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een game!

onbekend

Voorbereiding

Alle games hebben een doel, daarom is het belangrijk om de volgende stappen te volgen voordat je begint. Ten eerste beschrijf je het idee of probleem, ten tweede stel je het doel of de doelstellingen op en als laatste doe je onderzoek. Bij deze stappen is het belangrijk om anderen te betrekken bij het vaststellen van deze stappen.

Product owner

Een van de belangrijkste elementen van de ontwikkeling: een product owner. Hij of zij is eindverantwoordelijk voor de inhoud van de game. Hij of zij is belangrijk omdat deze persoon de visie van het product bewaakt en een grote impact heeft tijdens het ontwikkelproces.

Game design

Game design is een belangrijke factor in de ontwikkeling van een game. Een game design bestaat uit de volgende elementen: level design, storyline, spelregels en User Experience (UX). UX helpt om de ervaring van de speler te verbeteren door elementen te verwerken die de speler feedback geven. Denk aan signalen zoals een uitroepteken boven een karakter, wat betekent dat de speler op het karakter moet klikken om een gesprek te starten.

Game art

Het spel verhaal van een game is super belangrijk, maar ook het oog wil wat! Als het gaat om entertainment games, zegt 75% van de gamers dat de kwaliteit van graphics meespeelt in hun keuze om een game wel of niet te kopen. Erg belangrijk dus. Game art is voor elk type spel, platform en budget anders.

Game programmeren

Wanneer er een game design en game art is, kan het geprogrammeerd worden. Hiervoor zijn programmeurs nodig dus is het wederom handig om ICT vacatures op te stellen. Binnen het programmeren zijn er veel verschillende functies, hiervoor zijn ook verschillende type programmeurs nodig.

QA-testing

Om je game zo goed mogelijk te laten functioneren is QA-testing nodig. QA staat voor Quality Assurance. Het testen wordt gedaan door het heel veel te spelen. Steeds opnieuw totdat er ergens iets niet klopt. Dit wordt gedaan om de game te blijven ontwikkelen. Het zorgt ervoor dat wanneer de game op de markt is, deze stabiel is en de gebruikers een goede ervaring hebben. Het voorkomt dat je snel een lage review krijgt, wat niemand wil!

Implementatie

Je bent er bijna! Het spel is klaar, getest en de eerste resultaten zijn er. Maar hoe zorg je ervoor dat de doelgroep de game gaat spelen? Ook hiervoor zijn er mensen nodig met kennis over marketing, grafisch vormgeven en nazorg.

Dit zijn in het kort de dingen die komen kijken bij de ontwikkeling van een game. Zoals je ziet zijn er veel mensen nodig met verschillende expertises. Het is allemaal nodig om de game een succes te maken!

BRON Partner bijdrage
Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?