Zo win je Kessel Sabacc in Star Wars Outlaws

-

Star Wars Outlaws bevat een flink aantal minigames. Data Spiken en slicen is nog redelijk rechttoe-rechtaan, maar er zijn ook een aantal minigames die wat meer strategie vereisen. Eén van die games is Kessel Sabacc. Dit relatief eenvoudige kaartspel lijkt simpel, maar de regels onder de knie krijgen is nogal een brainscratcher. Maak je echter geen zorgen, wij leggen je namelijk uit hoe je wint in Star Wars Outlaws’ Kessel Sabacc!

Kessel Sabacc Star Wars Outlaws

Wat is Star Wars Outlaws Kessel Sabacc?

Kessel Sabacc is gebaseerd op het genoemde kaartspel in de Star Wars-franchise. Het is echter voor het eerst dat we er daadwerkelijk in gaming vorm mee aan de slag kunnen in Star Wars Outlaws (review). In Kessel Sabacc is het jouw doel om als laatste speler chips over te hebben. Dit doe je door rondes te winnen met een "Sabacc". Een Sabacc in de hand betekent niets minder dan dat de teller op 0 staat. Iedere token die je oppakt heeft namelijk een bepaalde waarde. Heb je twee gelijke token of kaart in de hand, dan staat de teller dus op 0. Elke ronde bestaat uit drie beurten, waarin spelers en tegenstanders om de beurt hun hand proberen te verbeteren door kaarten te trekken en te ruilen.

Kessel Sabacc is in de kern bijzonder eenvoudig. In je hand heb je slechts twee kaarten, bestaande uit: gele "Sand"-kaarten en rode "Blood"-kaarten. Heb je dezelfde waarde op zowel de Sand- als Blood kaart, dan heb je dus een Sabacc. Lukt dat niet, dan dien je het verschil tussen de waarden van de kaarten zo klein mogelijk te houden.
Simpel toch? Nou, nee. Kessel Sabacc kent namelijk ook nog een aantal speciale kaarten zoals de “Sylop”- en “Imposter” kaarten.

Kessel Sabacc Star Wars Outlaws1

Zo werken rondes in Kessel Sabacc

Oke, het doel is dus om een Sabacc in handen te krijgen. Dit betekent dat je dezelfde waarde moet hebben op zowel je de "Sand"-kaart als de rode "Blood"-kaart. Een match is opgebouwd uit diverse rondes. Hier is geen vast aantal voor, want tegenstanders kunnen een ronde winnen waardoor ze weer chips in handen krijgen. Iedere ronde leggen de actieve spelers een chip in. Het is mogelijk om meer chips in te leggen door bijvoorbeeld kaarten te kopen, maar het is ook mogelijk om chips terug te krijgen met zogeheten “Shift Token”, waarover we je later meer vertellen.

Afijn, een ronde bestaat uit drie beurten, waarin je dus drie kansen hebt om een Sabacc-hand te vormen voordat de kaarten worden onthuld. Iedere beurt kan je ervoor kiezen om een nieuwe kaart te trekken om zo een van je huidige kaarten te vervangen. Trek een gele kaart om je Sand-kaart te vervangen, of een rode kaart om een potentiele nieuwe Blood-kaart in handen te krijgen. Lang niet altijd trek je de kaart die je nodig hebt, maar dat hoeft zo slecht nog niet te zijn. Het doel is uiteindelijk om de schade te beperken door je score zo laag mogelijk te houden. Twee gelijke kaarten betekent een score van 0. Heb je echter een Sand-kaart van 5 en een Blood-kaart van 4, dan sta je op 1. Wat alsnog een prima score is.

Kessel Sabacc Star Wars Outlaws2

Wat zijn Sylop- en Impostor-kaarten in Star Wars Outlaws’ Kessel Sabacc?

Zoals eerder vermeld zijn er dus ook twee speciale kaarten te vinden. De “Sylop”- en “Impostor”-kaarten zorgen voor een extra laag onvoorspelbaarheid in de ronde. Een Sylop-kaart kopieert automatisch het getal van de andere kaart in je hand. Met een Sylop heb je dus kort gezegd automatisch een Sabacc. Weet je echter zowel een Sand- als Blood Sylop-kaart te verzamelen, dan heb je een “Pure Sabacc”, wat simpelweg een onverslaanbare hand is.

Star Wars Outlaws draait echter volledig om bedriegen. De Imposter-kaarten zijn dan ook een mooie toevoeging aan het spel, maar wel een toevoeging die de nodige risico met zich meebrengt. Deze kaarten kennen namelijk geen vaste waarde. Heb je een Imposter-kaart in de hand, dan dien je aan het einde van de ronde met twee dobbelstenen te gooien. Deze dobbelstenen vertegenwoordigen een bepaalde waarde waarvan je de beste mag kiezen. Het kan dus zijn dat je een Sabacc bij elkaar dobbelt, maar voor hetzelfde geld eindig je zomaar met een desastreuze score.

Kessel Sabacc Star Wars Outlaws3

Wat zijn Shift Tokens in Kessel Sabacc?

Deze Star Wars Outlaws Kessel Sabacc guide zou niet bestaan als de game niet wat addertjes onder het gras had. Kessel Sabacc kent namelijk nog een type token en dat is de zogeheten “Shift Token”. Deze grijze munten zijn gedurende het spel in te zetten en zijn slechts één keer te gebruiken. In totaal neem je er drie mee naar een match en het is aan jou op welk moment je die dus inzet.

De Shift Tokens zijn zeer gevarieerd en bieden ieder een uniek voordeel. Naarmate je verder komt in Star Wars Outlaws ontgrendel je er meer en meer wat iedere match weer reden geeft om te experimenteren. Zie onderstaande lijst voor een aantal tips over welke Shift Tokens nou goed zijn om mee te nemen.

Star Wars Outlaws Review1

Alle Kessel Sabacc Shift Token en hoe verdien je deze?

Zoals gezegd zijn er een flink aantal Shift Tokens te vinden in Star Wars Outlaws. Ze zijn echter niet allemaal vanaf de start beschikbaar. Daarom hebben we even onderstaande lijst voor je opgesteld. Zo weet je welke Shift Tokens er allemaal zijn en waar je deze kunt vinden!

  • Free Draw (3) – Betaal geen token voor het trekken van een kaart bij je volgende beurt – Automatisch ontgrendelt, Te winnen aan de Pyke tafel in Toshara, Te winnen aan de Puke tafel in Myrra
  • Refund (2) – Verdien direct twee chips terug – Automatisch ontgrendelt, Te koop bij Lalini Ledeno in Toshara
  • Extra Refund – Verdien direct drie chips terug – Te vinden in een Syndicate Vault op Tatooine
  • Embezzlement – Pak 1 chip af van iedere speler aan tafel – Te koop bij Clava Zeist op Tatooine
  • Major Fraud – Ken een waarde van 6 toe aan de Imposter-kaarten – Te winnen aan de Crimson Dawn tafel in Kijimi City
  • Markdown – Zet de waarde van alle Sylop-kaarten op 0 – Te winnen aan de Pyke tafel in de Pyke Stronghold (Goede reputatie vereist)
  • Cook the Books – Keert alle waardes om (zes is goed, een is slecht) – Te winnen aan de Pyke tafel in Akiva
  • Prime Sabacc – Een automatische Pure Sabacc – Te winnen aan de Hutt tafel in Mos Eisley
  • General Tariff (3) – Verplicht tegenstanders een token af te leggen –Automatisch ontgrendelt, Te winnen in de Pyke Cardroom van Mirogana, Te winnen in de Pyke cardroom van Myrra
  • Target Tariff (2) – Kies een speler die twee chips moet aftikken – Verborgen in een Syndicate Vault in Toshara, Te winnen in de Hutt Cardroom van Mos Eisley
  • General Audit – Spelers die passen dienen twee chips in de pot te gooien. Daarnaast mogen ze geen kaarten meer trekken – Te winnen aan de Pyke tafel in Mirogana
  • Target Audit – Kies een passende speler uit om drie chips te laten afleggen – Te vinden in een vault in Kijimi
  • Embargo (2) – De volgende speler dient te passen – Te winnen in de Hutt Cardroom van Mos Eisley, Te kopen bij een smuggler in Kijimi
  • Immunity (2) – Voorkomt dat tegenstanders Shift tokens tegen jou kunnen inzetten – Te koop bij een smuggler in Kijimi, Te winnen in de Crimson Dawn Cardroom in Kijimo City
  • Exhaustion (2) – Kies een speler uit die een volledig nieuwe hand dient te trekken - Te winnen aan de Crimson Dawn tafel in Kijimi City, Te vinden in de Hutt Syndicate Vault op Akiva
  • Direct Transaction – Kies een speler uit en ruil handen met elkaar – Te vinden met de Jet Kordo Legacy Vault schatkaart map op Kijimi

Star Wars Outlaws Review

Kleine Kessel Sabacc tips

Winnen in Kessel Sabacc is eenvoudig wanneer je de ins- en outs van het spel doorhebt. Gelukkig zijn er zat manieren om je op weg te helpen. Neem de volgende tips mee bij je volgende pot Kessel Sabacc in Star Wars Outlaws!

  • Het is niet erg als je geen Sabacc hebt. Alles in de buurt van 1 en 2 kan je prima door de ronde helpen
  • Dump hoge kaarten. Een 1 of 2 is immers altijd beter dan een 5 of 6
  • Vergeet niet dat je met Nix kunt cheaten! Druk op de pijl naar boven op de dpad om zo Nix in te zetten. Zie je dat iemand Sabacc heeft, pas de beurten om chip verlies te voorkomen
  • Bewaar de Shift Tokens tot het laatste moment. Een Shift token kan immers een grote impact hebben en kan je zomaar eens de winst opleveren!
  • Een potje Kessel Sabacc kan mega lang duren. Druk daarom lekker op L2 om de tijd te versnellen. Er zijn immers ook andere dingen te doen in Star Wars Outlaws!

Zo, nu heb je alles in huis om te domineren met Kessel Sabacc in Star Wars Outlaws. Heb jij nog een tip die andere spelers echt moeten weten? Laat het dan weten in de reacties zodat wij het artikel kunnen bijwerken!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Star Wars Outlaws

Ontwikkelaar:

Massive Entertainment

Uitgever:

Ubisoft

Release:

30 augustus 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord