Aandeel Sony keldert op de beurs

Geplaatst:

De gigantische overname van Activision Blizzard heeft al meteen zijn sporen nagelaten in gameland. Want hoewel Microsoft een slordige 69 miljard kon aftikken, heeft ook Sony financieel 'last' ondervonden van Microsofts overname.

Op de beurs zakte het aandeel van Sony met maar liefst 13%. Dit was bovendien de grootste dip van Sony op de beurs sinds oktober 2008. Destijds waren er met zo’n 100.000 laptops batterij problemen, waarbij brandgevaar kon ontstaan. In slechts één dag werd het Japanse concern dus zo'n 17,5 miljard euro minder waard, iets dat intern zijn sporen zal nalaten op de hoofdkwartieren van Sony. Overigens was het niet alleen kommer en kwel op de Japanse beursmarkt. Uitgevers als Capcom, Konami en Square Enix zagen hun aandeel met zo’n 5% stijgen. Een teken dat uitgevers met sterke intellectuele eigendommen momenteel erg waardevol en in trek zijn op de beurs.

We zijn erg benieuwd welke zet Sony voor ons in petto heeft. Volgt er dit jaar nog een overname van deze omvang? Wij houden onze ogen in ieder geval wagenwijd open voor jullie.

Bron: www.bloomberg.com
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord