American Football legende John Madden overleden

Geplaatst:
Aangepast: 30 december 2021 20:36

De wereld van American Football is in rouw. De National Football League (NFL) meldt dat één van de grootste legendes uit de sport, John Madden, is overleden.

Iedereen die American Football een warm hart toedraagt is in diepe rouw na het overlijden van John Madden. Madden geldt als een legende in de sport. Als speler brak hij nooit door, omdat hij al vroeg te maken kreeg met een knieblessure die roet in het eten gooide. American Football kon hij niet loslaten en dus werd hij een succesvol coach. Al op 32-jarige leeftijd was hij hoofdcoach van de Oakland Raiders waarmee hij de Super Bowl wist te winnen. Na zijn periode als coach werd hij commentator bij NFL wedstrijden. Een hele generatie is dus opgegroeid met hem als commentator. Dit deed hij voor achtereenvolgens CBS Sports, Fox Sports, ABC Sports en NBC Sports. Gamers kennen de naam Madden wellicht ook van de succesvolle American Football franchise Madden NFL, voorheen John Madden Football waar hij al sinds 1988 aan verbonden is. De serie wordt ontwikkeld en uitgebracht door Electronic Arts. De meest recente game uit de serie is Madden NFL 22. John Madden is 85 jaar geworden.

Bron: NFL
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord