Ascendant Studios ontslaat de helft van hun personeel

Geplaatst:

Ascendant Studios heeft ongeveer de helft van hun personeel ontslagen. Dit blijkt uit een post die het bedrijf onlangs plaatste op Twitter.

De studio staat vooral bekend om het ontwikkelen van Immortals of Aveum, die afgelopen augustus uitkwam. Het gerucht gaat dat de reden achter de ontslagen is dat de game slecht verkoopt. CEO van Ascendant Studios, Bret Robbins, laat in de post weten dat het een 'moeilijke, maar noodzakelijke' beslissing is. Daarnaast geeft hij aan dat de studio de ontslagen medewerkers ondersteunt bij het vinden van een nieuwe baan. Zo'n 40 medewerkers zijn onlangs ontslagen, terwijl de studio in eerste instantie tachtig tot honderd mensen in dienst had. Volgens een voormalig medewerkers waren de slechte verkoopcijfers van Immortals of Aveum de aanleiding tot de ontslagronde. De game ontving nogal gemixte reviews, maar ook de hoge technische eisen die de game stelt kunnen een reden zijn van de lagere cijfers. In eerste instantie zou de game in juli al uitkomen, maar Immortals of Aveum werd uitgesteld naar augustus, omdat de game nog niet af was.

Immortals of Aveum kwam uit op 22 augustus en is te spelen op de PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc.

Bron: Twitter Ascendant Studios

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Immortals of Aveum

Series

-

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

22 augustus 2023

Ontwikkelaar

Ascendant Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord