Ash Ketchum is wereldkampioen

Geplaatst:
Aangepast: 14 november 2022 17:36

Door schade en schande kun je tóch wijs worden, Ash Ketchum leert dusdanig van zijn fouten dat hij zegereeksen aaneenrijgt. Na het winnen van de Alola League in Pokémon Sun en Moon is hij nu wereldkampioen geworden.

In de finale van de Master Eight Tournament mocht Ash het opnemen tegen Leon, zijn rolmodel en de tot dan toe onverslaanbare Champion van Pokémon Sword en Shield. Dit is het gevecht tussen de ultieme uitdager en de ultieme kampioen in de Pokémon World Coronation Series. Ash had hierbij de steun van al zijn voormalige reismaatjes, zij volgden de finale op de voet. In deze spectaculaire climax bleven Pikachu en Charizard over, de Pokémon die Ash en Leon als eerste hebben getraind. Wat volgde was een mix van intense actie, zieke animatie en pure nostalgie waar je een Brock van in de keel krijgt. 25 jaar Pokémon komt hier samen. Pikachu leek te verliezen, maar werd generatie voor generatie door alle Pokémon van Ash aangemoedigd om nog één keer alles te geven. En met succes!

AshWereldkampioen

Maar wat nu voor Ash? Er wordt volop gespeculeerd dat dit weleens het einde van hem als hoofdpersonage kan zijn in Pokémon. Tevens is nog geen nieuwe serie aangekondigd voor Pokémon Scarlet en Violet, waar dit normaal gesproken allang bekend is. Na een seizoen waarin 25 jaar Pokémon samenkomt en hij de allerbeste is geworden, wat kun je dan nog met Ash doen? De toekomst van de Pokémon anime is zelden zo onvoorspelbaar geweest. Het huidige seizoen van de Pokémon-serie eindigt medio december.

Wat de toekomst ook gaat brengen, laten we vooral stilstaan bij de inspirerende overwinning van een jonge trainer uit Pallet Town die tot wereldkampioen is gekroond. Ash is eindelijk 'the very best, like no one ever was'. Gefeliciteerd Ash!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord