Pokémon Scarlet

  • Ontwikkelaar Game Freak
  • Eerste releasedatum 18 november 2022
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre JRPG
  • Gameliner score -

Alles wat je moet weten over: Pokémon Scarlet & Violet

Het is bijna tijd voor de negende generatie Pokémon-games. Pokémon Scarlet & Violet staan voor de deur en deze generatie Pokémon-games voor de Nintendo Switch belooft niet alleen een nieuwe regio en nieuwe Pokémon, maar ook heel wat nieuwe gameplay mechanics om voor een geheel nieuwe speelervaring te zorgen. In de afgelopen maanden hebben we heel wat nieuwe informatie over deze nieuwe games gekregen en als je wat gemist hebt, of als de nieuwe mechanics allemaal wat te ingewikkeld lijken, heb ik hier alle belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet. Dit is Alles Wat Je Moet Weten Over Pokémon Scarlet & Violet!

Alles wat je moet weten over Pokmon SCarlet  Violet1

Paldea en haar inwoners

Pokémon Scarlet en Violet speelt zich af in de regio Paldea. We weten nog niet heel veel van deze regio, maar het is wel bekend dat het een grote open wereld is, met verschillende dorpen en steden om te verkennen. Hierbij krijgen we gelijk de eerste nieuwe gameplay mechanic te zien die de negende generatie Pokémon-games kent. Daar waar je in voorgaande games een lineaire route moest volgen die je langs alle steden en gyms leidde, om tot slot tot de Pokémon League te komen, is dat in Scarlet & Violet niet langer het geval. De wereld van Paldea is namelijk een echte open wereld, die je kunt verkennen op de manier zoals jij dat wilt. Je kunt dus de gebieden in elke willekeurige volgorde verkennen. Als dat nog niet genoeg is, kent Pokémon Scarlet & Violet ook nog eens een toffe nieuwe multiplayer-functie. Je kunt de wereld namelijk samen met een max van drie vrienden verkennen.

Paldea kent, net als de voorgaande Pokémon-games verschillende gebieden en gyms die je moet verkennen. De hele wereld van Paldea is nog niet onthuld, maar we kennen wel al een aantal steden en gyms die we straks op onze avonturen tegenkomen. De eerste stad die we hebben gezien, is de stad Mesagoza. Dit is de grootste stad in de regio en hier bevindt zich een grote Pokémon-school waar jij naartoe gaat. Ook zijn er al drie Pokémon Gyms onthuld. De Grass-type Gym bevindt zich in Artazon, met Brassius als Gym Leader. In Glaseado bevindt zich de Ice-type Gym, met Grusha als Gym Leader. Tot slot hebben we ook de Electric-type Gym mogen zien, die zich in Levincia bevindt en gerund wordt door Gym Leader Iono. Dit zijn drie van de gyms die je moet verslaan om de Elite Four te mogen uitdagen en de Pokémon Champion te kunnen worden.

Alles wat je moet weten over Pokmon SCarlet  Violet

Er valt nog veel meer te doen

De Victory Road om uiteindelijk de Pokémon Champion van Paldea te worden, is natuurlijk, net zoals in vorige games, het verhaal dat je in Pokémon Scarlet & Violet gaat volgen. Er is echter nog veel meer te beleven in Paldea dan alleen kampioen proberen te worden. Er zijn namelijk nog twee soorten sidequests die je kunt doen. De eerste heet Path of Legends. Path of Legends is een sidequest waarbij je je schoolgenoot Arven gaat helpen. Arven is op zoek naar speciale ingrediënten die de Herba Mystica worden genoemd. Deze zijn over heel Paldea te vinden, maar om ze te bemachtigen, moet je verschillende Titan Pokémon zien te verslaan. Deze Pokémon zijn een heel stuk groter dan de normale variant en zijn dus een stuk lastiger te verslaan. Tot nu toe hebben we één Titan Pokémon gezien. Deze Titan Pokémon is een enorme versie van de Rock-type Pokémon Klawf. Hij wordt The Stony Cliff Titan genoemd en hem vind je in de woestijn.

De tweede sidequest die je kunt doen, heet Starfall Street. In deze questline is het de bedoeling dat je Team Star een halt toeroept. Team Star is een groep die bij je op school zit en bestaat uit rebellerende studenten. Het team bestaat uit verschillende Squads die allemaal hun basis op een andere plek hebben gebouwd. Het is aan jou de taak om de verschillende basissen te vinden en de Squads te verslaan. Elke Squad van Team Star is gespecialiseerd in een ander type en kent een eindbaas die je moet verslaan om de Squad te stoppen.

Alles wat je moet weten over Pokmon SCarlet  Violet2

Gotta Catch Even More!

Bij een nieuwe generatie Pokémon-games en een nieuwe regio hoort natuurlijk ook een setje nieuwe Pokémon. We hebben ze nog lang niet allemaal gezien, maar er zijn er inmiddels al een aantal onthuld. Als eerste zijn natuurlijk de drie Starters Sprigatito, Fuecoco en Quaxly onthuld. We weten nog niet hoe hun evoluties eruit gaan zien en welke types ze zullen krijgen. Ook zijn ook de Pokémon Pawmi, Lechonk, Smoliv, Fidough, Cetitan, Cyclizar, Grafaiai, Klawf, Amarouge, Ceruledge, Wiglett, Farigiraf, Bellibolt, Greavard en de legendarische Pokémon Koraidon en Miraidon onthuld. Daarnaast zijn er ook heel wat Pokémon uit de vorige acht generaties beschikbaar en hebben we Paldean Wooper gezien, de Paldea-versie van Wooper die Poison/Ground is en een bruine in plaats van blauwe kleur heeft.

Bij een nieuwe generatie Pokémon-games hoort ook een nieuwe battle mechanic. Deze nieuwe mechanic wordt Terastal Phenomenon genoemd. Met een speciaal voorwerp dat de Tera Orb heet, kun je je Pokémon laten Terastallizen. Terastallize kan eenmalig per gevecht gebruikt worden, waarna je je Tera Orb weer moet opladen in een Pokémon Center of door het aanraken van Terastal Energy-kristallen. Elke Pokémon kan Terastallizen. Wanneer je één van je Pokémon laat Terastallizen, dan krijgt deze een kristal-achtig uiterlijk en verandert de Pokémon van type. Naast het type van je Pokémon, kan je Pokémon ook nog een speciaal Tera Type hebben. Dit type kan elk type zijn en verschilt per Pokémon. Met het Terastallizen, verandert je Pokémon van zijn normale type naar zijn Tera Type. De aanvallen die gebruikt worden, krijgen dan ook een boost als deze van hetzelfde type zijn als het Tera Type. Het is ook mogelijk om hetzelfde Tera Type te hebben als het normale type van je Pokémon. Als je dan een aanval gebruikt die van hetzelfde type is als je normale type en ook je Tera Type, dan wordt die aanval nog veel sterker. Een soort STAB-bonus bovenop je STAB-bonus dus. Speciale Tera Pokémon zijn ook in het wild te vinden.

Uiteindelijk zijn er nog meer nieuwe mechanics die de gameplay van Pokémon Scarlet & Violet veranderen ten opzichte van haar voorgangers. Zo kunnen je Pokémon in dit deel ook weer achter je aan lopen. In Scarlet & Violet heeft dat echter nog een ander doel dan alleen leuk je Pokémon in het rond te zien lopen. In de speciale Let's Go-modus kun je je Pokémon namelijk zelf op pad sturen, om in de omgeving zelf naar voorwerpen te zoeken. Ook kunnen je Pokémon zelf wilde Pokémon aanvallen en bevechten om EXP te verdienen, zonder dat jij daarbij hoeft te zijn. Grinden is dus ineens een stuk gemakkelijker geworden. Als je Pokémon een dag hard gewerkt hebben, is het natuurlijk fijn dat je ze kunt belonen. Dat kun je doen met de Picnic-mechanic. Met de Picnic kun je verschillende dingen doen om je Pokémon een beetje te verwennen na een dag hard werken. Zo kun je broodjes voor je Pokémon maken met verschillende ingrediënten die je in Paldea kunt vinden. Deze broodjes genezen je Pokémon, maar geven ook andere bonussen. Je kunt ook met ze spelen, om de band tussen jou en je Pokémon sterker te maken. Speel je met twee Pokémon tegelijkertijd, dan kun je soms ook een ei krijgen. Tot slot kun je ze ook in bad doen. Dit helpt je Pokémon te genezen, maar versterkt ook jullie band. De Picnic mechanic kunt je ook samen met je vrienden doen. Nodig ze dus gerust uit om een broodje met je te eten!

Alles wat je moet weten over Pokmon SCarlet  Violet3

Dit is dus alles wat je moet weten over Pokémon Scarlet & Violet. Pokémon Scarlet en Violet verschijnen op 18 november voor de Nintendo Switch.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?